Установени са над 13 000 различни нарушения при поредната акция

...
Установени са над 13 000 различни нарушения при поредната акция
Коментари Харесай

Над 13 000 нарушения на пътя за 5 дни отчете КАТ

Установени са над 13 000 разнообразни нарушавания при следващата акция на КАТ, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Тя се организира от 8 до 13 януари.

Акцентът на акцията беше ориентиран към пешеходци и водачи, които не ги пропущат. Санкционираните пешеходци са 747, а водачите - 75 " , разгласи представител на " Пътна полиция ".

Общо 66 души са карали под въздействието на опиати, а 117 са хванати пияни зад кормилото. Проверени са над 4000 транспортни средства.

Нарушенията на скоростни режими са 18 000.

Полицейските дежурства навлизат в дребните обитаеми места, с цел да наблюдават прецизно за съблюдаване на скоростта. Тя ще се организира от през днешния ден до 20 януари.

Операцията е планувана на база разбор на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който демонстрира, че повече катастрофи настъпват в дребните обитаеми места и на пътищата, които ги свързват. Затова напъните на полицейските екипи ще бъдат ориентирани тъкмо към тях, съобщи на брифинг основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел " Пътна полиция " - ГДНП.

Проверяващите ще наблюдават главно за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или наркотични субстанции , както и от неправоспособни водачи.

В огромните градове също ще има засилено полицейско наличие, само че акцентът там ще е върху уязвимите участници в придвижването по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината са зародили 54 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на пешеходци и това постанова да се работи в тази посока, добави още Близнаков.

Той акцентира, че идните дни полицейските екипи ще продължат да работят интензивно, с цел да подкрепят придвижването поради влошената метеорологична конюнктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР