Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград

...
Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград
Коментари Харесай

Установени са контактните лица на починалите от COVID-19 в Благоевград майка и дъщеря

Установени са контактните лица на умрелите в болничното заведение в Благоевград майка и щерка, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Калоян Калоянов, съобщи Българска телеграфна агенция.
Двете дами бяха настанени за лекуване в инфекциозното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване /МБАЛ/ в регионалния град, като бяха диагностицирани с новия ковид. В петък следобяд се е наложило да бъдат преместени в интензивното поделение, защото положението и на двете се е влошило. Вчера умря 74-годишната майка, а тази заран е умряла и 51-годишната ѝ щерка.
Директорът на РЗИ уточни, че издирените контактни лица на двете дами са към петнадесет. Взети са проби за COVID-19, като се чакат резултатите. Всички контактни са сложени към този момент под карантина.
Издирени са и контактните лица на умрелия през вчерашния ден в болничното заведение в Благоевград 55-годишен мъж. Той е от Банско, само че не е работил на скилифта, каквато беше първичната информация. Мъжът е работил в завод за мебели в курортния град, а на неговите сътрудници, както и на останалите контактни лица, са взети проби за Covid-19 и са сложени под карантина, уточни доктор Калоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР