Установени от Русия служители в Херсонска област в Украйна заявиха,

...
Установени от Русия служители в Херсонска област в Украйна заявиха,
Коментари Харесай

Отвлякоха кмета на украинския град Херсон

Установени от Русия чиновници в Херсонска област в Украйна обявиха, че техните сили за сигурност са задържали кмета на град Херсон Игор Колихаев във вторник, откакто той е отказал да извърши заповедите на Москва, а локален чиновник в Херсон съобщи, че кметът е бил похитен, съобщи " Ройтерс ".

Херсон, пристанищен град на Черно море, се намира на северозапад от анексирания от Русия Кримски полуостров. Той беше окупиран през първата седмица на съветската инвазия в Украйна, почнала през февруари, и огромна част от локалното население напусна района.

" Мога да потвърдя, че Колихаев е бил арестуван от комендантството (военната полиция) ", съобщи в приложението за известия Telegram Екатерина Губарева, назначената от Москва заместник-ръководителка на Херсонска област.

Галина Ляшевска, съветничка на Колихаев, съобщи, че " кметът е бил похитен, откакто е отказал да сътрудничи на съветските окупатори на Украйна ".

" Тази заран кметът на Херсон Игор Колихаев пристигна в един от комуналните обекти, където работеха останалите чиновници на градския съвет ", съобщи Ляшевска на страницата си във Фейсбук.

" Веднага щом излезе от колата, той беше арестуван от въоръжената национална армия и най-вероятно от ФСБ ", сподели тя, визирайки Федералната работа за сигурност на Русия.

Друг назначен от Москва народен представител в района, Кирил Стремусов, съобщи пред съветската държавна осведомителна организация РИА по-рано в понеделник, че Колихаев е нанесъл " доста вреди " на " процеса на денацификация " на Русия в Украйна.

" Накрая той беше обезвреден ", съобщи Стремусов, представен от РИА Новости.
ТЕМА преди 11 минути 360 преди 51 минути 473 преди 1 час 703
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР