Установени ли са данни от българските специални служби за съпричастност

...
Установени ли са данни от българските специални служби за съпричастност
Коментари Харесай

Депутати питат Борисов имат ли чужди служби пръст във взривовете у нас

" Установени ли са данни от българските специфични служби за съпричастност на служби на други страни при гърмежите във военни фабрики на територията на България през последните 10 години и предадени ли са на държавното обвиняване ".

Такъв от " Демократична България " Велизар Шаламанов и Мартин Димитров на премиера в оставка Бойко Борисов. Поводът са разкритията на чешките управляващи, че сътрудници на съветското ГРУ са виновни за детонацията във военния склад във Върбетице през 2014 година, при която починаха двама души.

Заради тези съмнения Чехия изгони 18 съветски дипломати. В абсурда има и българска връзка. Според чешките управляващи гърмежите са били ориентирани против продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, съхранявана в същия склад. Според тях е било планувано стоката да бъде превозена в Украйна., че в никакъв случай не е имал планове за реекспорт до там.

детонацията е интервенция на ГРУ, в която са взели участие няколко офицери. Акцията е била следена персонално от зам.-шефа на службата ген. Андрей Аверянов.

Част от офицерите са намесени и Според българската прокуратура в опита за ликвидиране са взели участие Денис Сергеев и Егор Гордиенко, участници в подготовката на интервенцията във Върбетице. Разследването за отравянето на Гебрев бе спряно с оправданието, че причинителите не могат да бъдат открити.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР