Установена е самоличността на тримата загинали в пороите, които се

...
Установена е самоличността на тримата загинали в пороите, които се
Коментари Харесай

Трагедията е голяма! Четвърта жертва на потопа в Бургаско, пети мъж се издирва

Установена е самоличността на тримата починали в пороите, които се изляха в Бургаско през нощта. Това са възрастни, мъчно преносими хора от селата Полски извор, Черни връх и Ливада. Издирва се четвърти от Черни връх, заяви регионалният шеф Вълчо Чолаков на ексклузивен брифинг в Бургас.
Има умрял и в село Равнец, само че сега се прецизира повода за гибелта му. Тримата починали са се удавили през нощта в къщите си, живеели сами.
Рекордните 170 л/кв.м. дъжд са се изсипали през нощта в най-тежко засегнатите региони. В община Камено към момента ситуацията е бедствено, по селата там работят пет екипа на пожарната, които отводняват дворове и къщи. Бургаските огнеборци получиха подкрепление от Варна, а на място дойде шефът основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
"Тук съм по предписание на премиера, с цел да окажа подпомагане. Но откакто видях основаната организация считам, че това не е належащо. Тя е на положително равнище, прави се каквото може ", изясни комисар Николов.
"От четири сутринта с шефа на пожарната в Бургас комисар Васил Василев сме на терен, избавени бяха хора, за жалост пороят взе и жертви ", разяснява регионалният шеф Чолаков.
77 са признатите сигнали на тел.112 през нощта в община Бургас, евакуиран е мъж на инвалидна коричка. Телефонните връзки в село Полски изворр са се сринали, а все още пет села в района са без ток. Това са Черни връх, Полски извор, Тръстиково, Резово и Синемроец.
Заради прелялата река Велека се е наводнило странджанското село Кости, само че хората са били евакуирани в точния момент.
В Бургаска област има скъсани седем язовира, като четири са на територията на община Бургас, два в община Камено и един в Айтос, заяви районният шеф на Държавната организация за надзор на язовирите Милуш Кунчев.
Той обаче е безапелационен, че не те са причина за нещастието в най-пострадалите села.
Основна причина е голямото количество дъжд, което падна в района, добави регионалният Вълчо Чолаков.
След пороя,който удави Бургаско, следва да бъдат образувани комисии по общините, които да обходят всички потърпевши къщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР