Установена е самоличността на осемте момичета, които бяха заснети зад

...
Установена е самоличността на осемте момичета, които бяха заснети зад
Коментари Харесай

17-годишен е продал райския газ на момичетата в Русе, задържани са 114 флакона

Установена е самоличността на осемте девойки, които бяха снимани зад трофопост в Русе, до момента в който дишат божествен газ. Видеоклип с тях беше публикуван в медиите през последните дни.

Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и учат в разнообразни образователни заведения в Русе. Те са закупили един флакон диазотен оксид (райски газ) за сумата от 50 лв. от 17-годишно малолетно лице. Децата са се свързали между тях посредством персоналните си профили в една от обществените мрежи, показват от пресцентъра на Окръжната прокуратура.

Държавата публично забрани използването на божествен газ и от възрастни

В хода на инспекцията, като владеене на три лица (едното от които е малолетно – на 17 години), са открити и арестувани 114 флакона съдържащи диазотен оксид (райски газ) - всеки с съдържимост от 640 мл. и 360 патрона за разфасоване (пълнене) на подобен газ.

След привършване на работата по преписката същите ще бъдат предадени на РЗИ – Русе. От един флакон с божествен газ могат да се заредят 80 балона, които по-късно да се продадат на дребно.

На едно от пълнолетните лица е формиран акт за определяне на административно нарушаване, който е подписан без възражения. Санкционираното лице е декларирало предпочитание за привършване на административно-наказателното произвеждане със съглашение.

По отношение на другото пълнолетно лице, информацията е предадена на представител на РЗИ – Русе и следва да бъде осъществена преценка от тяхна страна по отношение на ангажирането на административно-наказателната му отговорност. На малолетното лице, което е препродало райския газ на осемте малолетни деца, не може да бъде търсена отговорност по Закона за здравето.

 От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе са уведомили Държавна организация за протекция на детето, Търговско отделение на Главна дирекция Контрол по правата на детето - отдел „ Мониторинг и надзор – СЕВЕРЕН “ и Община – Русе, Отдел „ Социални действия ” – за откритото държание на всяко от малолетните лица. Това са органите, които ще преценят нуждата и опцията от предприемане на съответни ограничения. Отдел „ Социални действия ” в Община – Русе е виновен за организирането и осъществяването на общинската стратегия за протекция на детето, взаимно с Дирекция „ Социално подкрепяне “ и има водеща роля в активността на комисията за детето (съгласно оповестеното в т. 13 от програмата им).

До момента не са открити данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Видеоклипът се популяризира от през вчерашния ден в обществените мрежи

Окръжната прокуратура в Русе счита за значимо да бъде регистрирано, че тази инспекция не би била допустима, в случай че не разполагаше с пълномощията дадени ѝ от Конституцията и Закон за съдебната власт по линия на „ Общия контрол за правда “.

Случаят бе тестван и обяснен от екип чиновници на плолицията в Русе и на Регионалната здравна ревизия в границите на два дни след ангажиране на прокуратурата с проблема.

Продажбата на конфискуваните от трите лица флакони диазотен оксид (райски газ) и патроните за тях, не е осъществявана и документирана по реда на Закона за счетоводството. Тя е осъществена от тях като физически лица. Цената на едро на флакон с божествен газ, с съдържимост от 640 мл. е от 28,00 до 32,00 лв. и свободно се оферират в интернет и обществените мрежи. Цената на един балон е от 6,00 до 7,00 лв. и надлежно облагата от продажбата на дребно на един флакон божествен газ може да е от 480 до 560 лв..

Тази информация не е съставлява „ задоволително данни “ по смисъла на Наказателно-процесуален кодекс и не дава опция да бъде формирано и извършено следствие за осъществени закононарушения за данъчни закононарушения, само че Окръжната прокуратура в Русе я намира за задоволителна органите по приходите да предизвикват и извършат съответните инспекции, за които имат нужната подготвеност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР