Установена е самоличността на осемте момичета, които бяха снимани да

...
Установена е самоличността на осемте момичета, които бяха снимани да
Коментари Харесай

Прокурори: Употребата на райски газ се санкционира само за пълнолетни, а дали продажбата е укорима

Установена е самоличността на осемте девойки, които бяха снимани да дишат балони с божествен газ в Русе. Те са на възраст от 15 до 17 години и учат в разнообразни образователни заведения, оповестиха от окръжната прокуратура в града, стана ясно от репортаж в „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

По закон за дейностите на младежите не се плануват санкции.
„ На процедура, това не е престъпно действие. Законът планува само наказания за пълнолетни. Остава открит въпросът дали продажбата е укорима. Не е разумно един пълновръстен да бъде незаконен за това, че продава на малолетни. И в идващия миг едно малолетно лице, което прави същото – за него да няма наказания във връзка с държанието му ”, разяснява зам. окръжният прокурор на Русе Мирослав Маринов.

Наблюдаващият прокурор Радослав Градев разгласи, че девойките са закупили флакон с божествен газ за 50 лева Посредством Instagram са се свързали с малолетен – на 17 години. В него е намерено много огромно количество божествен газ. „ Намерени са 79 бутилки и още 15 кутии с патрони за пълнене ”, уточни той. Като част от тази верига на продажба е открит и един пълновръстен.

„ Законът, обявявайки такава продажба за противозаконна, не планува действителен механизъм, който да може да задейства плануванаъа глоба. Да дадем късмет на родителите най-сетне да приказват съществено с децата си следва или не по този метод да използват такива субстанции ”, прикани Маринов.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР