Установена е опалесценция и миризма на нефтопродукти в района на

...
Установена е опалесценция и миризма на нефтопродукти в района на
Коментари Харесай

Морето покрай Vera Su e оцветено и мирише


Установена е опалесценция и миризма на нефтопродукти в региона на заседналия край Камен бряг транспортен съд “Vera Su”. Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите. Проверен е сигнал за леке към плавателния съд, подаден през вчерашния ден от Гранична полиция.

На 15 октомври, след получен сигнал от Гранична полиция за леке до заседналия транспортен съд “Vera Su”, от екипа за наблюдаване на Министерство на околната среда и водите е осъществена изключителна инспекция на място. Взети са две проби от морските води - едната от всекидневен брегови пункт и една директно до носа на кораба, се споделя в известието на Министерство на околната среда и водите.

Във взетата проба ясно проличава опалесценция на повърхността. В региона се усеща мощна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и надвишава три пъти измерваните до момента стойности на този индикатор от бреговия пункт.

От Министерството на превоза уведомиха, че от „ Морска администрация “ са удостоверили съществуването на леке с диаметър 50 см, което най-вероятно е породено от отдушниците на кораба. Оттам твърдят, че цялото гориво и смазочни материали на плавателния съд са източени, заяви БНР. Заради бурното неспокойствие на морето избавителната лодка се е откъснала от кораба и сега е заседнала в скалите. Носът на кораба също се е изместил. Лошите метеорологични условия в региона все още не разрешават доближаване на кораба и спомагателни огледи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР