Установена е жената, за която се предполага, че е била

...
Установена е жената, за която се предполага, че е била
Коментари Харесай

Рашков: Разбрахме коя е жената, пътувала в джипа- убиец

Установена е дамата, за която се допуска, че е била с Георги Семерджиев по време на злополуката в София през вчерашния ден, при която починаха две млади дами.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков пред депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред. Той обаче не разкри други елементи от следствието.

„ Информацията, която имам е от извършената оперативка. Има данни, че е имало съизвършител една жена, която е открита. Главното настоящо лице е търсено, само че към този момент е налице. При разкриването на случая сме напред “, посочи вътрешният министър.

По думите му същинското решение не е в повишението на наказванията, а би трябвало да се обърне внимание и на своевременното реагиране и профилактиката.

„ Не можем да вървим единствено по пътя за повишение на осъденият, тъй като явно това не може да бъде решението. Да, би трябвало да се вземат по-строги наказателни ограничения в сходни случаи. Трябва да се сложи и въпроса докога на такива лица ще се назначава защита от Министерство на вътрешните работи, тъй като са предпазени лица на Прокуратурата и се касае за следствена загадка “, добави Рашков.

„ Във всички случаи той ще бъде глобен. Не можем да попречим обаче той да излезе от гаража си. Важно е до каква степен глобата ще има възпиращ резултат. В Наказателен кодекс има глоба за вода, ръководещ без удостоверение за ръководство. С другите номера той ще заблуди в началото органите на реда, той евентуално е имал избрани претекстове. Това би трябвало да бъде предотвратено “, сподели той. По думите му най-важна е предварителната защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР