Установен е един от мъжете, хвърлящи по премиера Кирил Петков

...
Установен е един от мъжете, хвърлящи по премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Полицията в Русе проверява мъжа, похвалил се, че е уцелил премиера със снежни топки

Установен е един от мъжете, хвърлящи по премиера Кирил Петков снежни топки

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи с уточнението, че това към момента е предмет на инспекция, предава. Полицията в Русе е почнала инспекцията по изявления в, че целещият се през вчерашния ден в премиера е гражданин на Русе с име Петър И. (бел.ред. Пепи Иванов), който самичък се бил похвалил обществено, а също така бил разпознат като последовател на партия "Възраждане ".

Инцидентът стана през вчерашния ден на тържествата във връзка националния празник Трети март. Пред паметника на Шипкапремиерът беше посрещнат с крясъци "Оставка " и замерен със снежни топки, една от които го уцели по гърдите. След това той отиде да беседва с протестиращите, само че микрофоните на телевизионните камери не уловиха по какъв начин е минал диалогът.

Самата "Възраждане " през вчерашния ден съобщи, че не утвърждава намесването на който и да е празник в злободневни политически връзки и упрекна държавното управление, че единствено за няколко месеца е поляризирало обществото и с това изяснява виковете "оставка " на Шипка.

Националната работа за защита, която обезпечава защитата на премиера, не разяснява пред "Дневник " проблема. Какъв е протоколът за деяние при сходни случаи също не беше обявено, доколкото разпоредбите за защита на публични лица са класифицирана информация.

Според някогашни чиновници на службата, с които "Дневник " се свърза, защитата на премиера е работила професионално и никой не е потърпевш даже откакто самият Петков е нарушил процедурите, приближавайки се до протестиращите.

По закон персоналната защита е активност по отбраната на живота, телесната цялост, здравето и достолепието на охраняваното лице от незаконни похищения, тяхното попречване и секване, при която лицето извършва напътствията за сигурност, предписани от Националната работа за защита или от съответния чиновник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР