Установен е авторът на злоумишлени телефонни сигнали през последните дни.

...
Установен е авторът на злоумишлени телефонни сигнали през последните дни.
Коментари Харесай

Българин, живеещ в чужбина, подавал фалшивите сигнали за бомби

Установен е създателят на злоумишлени телефонни сигнали през последните дни. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Ивайло Иванов разясни пред Факти.бг детайлности по отношение на установяването на създателя на злоумишлени телефонни сигнали.

„ Работа за определяне на подателя им стартира още с в началото постъпилите сигнали. Изяснихме, че позвъняванията са подадени от карта на непознат мобилен оператор и осъществихме контакт с партньорските служби. Установен бе създателят на позвъняванията - 45-годишен български жител, който се намира в страна от Европейски Съюз.

За него се знае, че е подавал голям брой сигнали с изключение на за обекти в България, и за разнообразни европейски институции, като последният е за Европейска комисия. С партньорските служби действаме за определяне на местонахождението и задържането му.

В България през годините са водени досъдебни производства по същия мотив по отношение на подадени от него доста сходни сигнали. Деяниете е наказуемо и по чл.326 от Наказателен кодекс и по Закона за ЕЕН112, като по Наказателен кодекс е планувано наказване в това число „ отнемане от независимост “, а по Закона за ЕЕН, когато са мобилизирани службите за реагиране, е планувана сериозна санкция в размер от 10 000 до 20 000 лева, като е планувано търсене и на обезщетение за породените вреди и направените от службите разноски.

Службите реагират неотложно по одобрена процедура на всеки сходен сигнал, изразходва се голям запас, освен от полицията, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи и посочи, че единствено през последните дни подадените злоумишлени позвънявания са няколко –за Аерогара – София, за НДК, за Народно събрание, като сигналите са подавани на общодостъпни в интернет телефонни номера, всичките – от един номер.

Иванов заяви още, че дейните дейности с партньорските служби не престават в стеснен контакт. Изяснено е, че българският жител от няколко години не е на територията на България. Според данните досега, от 2012 година 45-годишният е подавал сходни сигнали за разнообразни публични обекти и институции – съд, прокуратура, частни хотели. Той има престъпна регистрация за шофиране на МПС след приложимост на алкохол. Мотивацията за дейностите му следва да бъде изяснена в процеса на работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР