устафа Карадайъ беше преизбран за председател на Движението за права

...
устафа Карадайъ беше преизбран за председател на Движението за права
Коментари Харесай

ДПС избра нов председател, ето кой е той

устафа Карадайъ беше избран отново за ръководител на Движението за права и свободи на днешната отчетно-изборна конференция на придвижването, която се организира напълно онлайн. Карадайъ беше и единственият претендент за поста .

"С този избор ме натоварвате с тежестта да не преставам да работя безрезервно, с цел да го извинявам всеки ден. Не се подлъгвам, признавам, аз съм човек и като подобен позволявам неточности. Въпросът е в това до какъв брой можеш да видиш своите неточности, да ги анализираш, да ги признаваш и да се учиш от своите неточности.

Мога да кажа, че съм признателен на своите неточности на опцията да се изучавам от тях. Благодарен съм и на тези, които ми посочваха грешките и по този начин би трябвало да бъде. Ние сме партия, която върви напред . Развива се. Твърдо имаме вяра, че триумфите се дължат на напъните на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има упоритост да взе участие в ръководството, ние знаем, че имаме силата, волята и потенциала да работим и да създадем живота на българските жители по-добър ", съобщи Карадайъ след избора.

"Вярваме, че можем и би трябвало да възстановим демокрацията и да пазим мира като полезност. Демокрацията значи конфликт на хрумвания, приемливост на гледните точки и съществени диспути. Историческите условия ни подсигуряват главното преимущества в този развой - да имаме темперамент ", сподели още ръководителят на придвижването и продължи:

"Не чакаме да спрат лъжите и лъжливите внушения за нас . Ние ще продължаваме да се борим за доверието на всички наши гласоподаватели и на всички български жители. Да потвърждаваме правотата на нашите хрумвания за едни по-добър живот в чиста и здравословна среда, където живота и здравето на всеки един от нас са предпазени, където живота и здравето на всеки един човек са полезност, която държавната машина е призвана да подсигурява. Още един път благодаря на всички ви за доверието. За мен е чест да бъда част от най- проведената постоянна и сериозна партия в България, част от демократичното политическо семейство в Европа и в света ".

По време на конференцията беше определен състава на Централния съвет. Програмата и решенията на Наказателен кодекс.

Карадайъ се обърна към почетния ръководител на доктор Ахмед Доган с думите: "Благодаря ви, че ви има и че продължавате да ни насочвате . България и международната демократична общественост има потребност от вас. За нас е празник, през днешния ден да сте с нас даже и при тези условия ". Председателят на Движение за права и свободи закри Национална отчетно-изборна конференция с благопожелание за здраве и триумф в битката против COVID-19 и победа на идните избори.

В навечерието на конференцията в обществените мрежи изненадващо се появи и почетният ръководител на ДПС- Ахмед Доган, осведоми.

Първоначално приветственото му послание беше прочетено от евродепутата Илхан Кючюк, само че незабавно по-късно самият Доган, който участва на онлайн събитието през цялото време, пожела да приказва и онлайн пред съпартийците си.

"Знаете ли, от време на време по този начин съм се сърдил на ориста, че ме направи политик . Но като виждам по какъв начин се утвърждавате и развивате, значи би трябвало да се извиня на ориста, тъй като получавам едно голямо вътрешно задоволство, като ви виждам. Благодаря ви въобще, че ви има! Убеден съм, че ви следва доста забавно бъдеще, изключително в подтекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате - да изграждате нов свят. ", сподели Доган.

Той поздрави и ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ за организацията на онлайн конференцията.

"Респектиран съм от цялата организация, не че не съм очаквал такова нещо. В тези условия да извършите онлайн конференция, поздравления, господин ръководител ", обърна се към него Доган.

По-рано в приветствието си той акцентира, че още повече в този момент, пред лицето на пандемията, е време "да си преговорим уроците за единение и заедност ". Почетният ръководител на придвижването подчини словото си на пандемията от ковид и в този дух бяха упътванията към партията. "Един вирус промени метода на живот и сподели какъв брой доста сме уязвими. Разбира се, и това ще мине ".

Доган посочи, че епидемията е оголила "дефицитите на държавните институции ".

"Удари стопанската система. С лека ръка издигна здравната сигурност на жителите в главен приоритет. Това шокира политическия хайлайф, тъй като решаването на този проблем беше отлагано с години. "

"Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики ", съобщи Ахмед Доган.

Той подсети на съпартийците си от Движение за права и свободи, че постоянно би трябвало да бъдат най-малко една крачка пред останалите партии. "Не забравяйте, че да бъдете равнопоставени с другите политически сили, би трябвало да сте най-малко една крачка, само че не повече, пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е отвратително за тях, тогава ще се превърнем в сборен облик на врага за всички. Този императив е годен за всички обединения, които се появяват на бял свят като опозиция против асимилирането на тяхната еднаквост. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и по какъв начин желаеме да се легитимираме, съгласно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика ".

"Избирайки управителните органи на партията, би трябвало да скрепим тези решения с персоналната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е належащо, с цел да укрепим и развием организационните си структури, с цел да изградим имунитет против всеки политически вирус ", сподели от своя страна Карадайъ.

В доклада си за миналия мандат ръководителят на Движение за права и свободи заключи дейностите на партията :

“Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите генерации, отчитайки действителната обстановка в страната, както и цялостния неуспех на ръководещото болшинство, Движение за права и свободи при започване на есенната сесия на Народното събрание очерта нуждата незабавно държавното управление и Президентът да подадат оставка и да стартираме диспути с присъединяване на всички систематични партии и обединения в страната за взимане на такива решения, които да са в поддръжка и стимулиране на бизнеса, за обрисуване на националните цели, за приемане на ограничения, които да основат действителни условия за справяне с COVID-19. Изпълнението трябваше да се разпореди на експертно държавно управление, което да изведе страната от рецесията, да одобри бюджет, съответен на икономическите и политическите действителности, както и да провежда свободни и почтени избори за нов парламент. "

Президентът на Турция и ръководител на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Еродоган се включи с видео приветствие по време на 10-та онлайн отчетно-изборна конференция на Движение за права и свободи.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР