Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде

...
Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Инфлацията за май e под 10%

Успяхме двойно да понижим инфлацията. За май тя ще бъде сигурно под 10%. Това е триумф на служебното държавно управление. Това сподели пред NOVA служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

" Вижда се, че нерешителност при съставянето на постоянен кабинет. Познавам трима или четирима от препоръчаните министри, а те са специалисти. Предложеният за министър на стопанската система Богдан Богданов сега е част от моя екип, позитивен сигнал е, че той е препоръчан, уповавам се да има последователност ", съобщи той. И изрично отхвърли президентът да се е месил в работата му.

По думите му самият той в МИ е заварил угнетени хора, противозаконни уволнения, раздробеност и стрес. " С Богданов се работи добре. Успяхме по цивилизован метод и с транспарантни състезания да работим умерено. Надявам се да продължи тази линия. До момента в връзката ни съм забелязал, че държи на същите цели - да притеглим вложенията. Възможно е да се осъществя постоянно държавно управление, само че до момента в който няма гласоподаване, си извършвам дилемите с оптимално старание ", изясни Стоянов. И прикани депутатите да одобряват Закона за таван на надценките.

" Това е една административна мярка, непазарен инструмент. Става дума за 17 продуктови категории с по един продукт. Те ще бъдат с оптималната надценка от 10%. Посланието е, че в тези високи цени, да осигурим на хората най-малко по един артикул на търпими цени от тези продуктови групи. Цената на млякото за месец и половина е спаднало с 12% като суровина ", разяснява той.

Според него никой от служебния кабинет не е очаквал ръководството им да продължи толкоз дълго. " Липсата на предвидимост беше най-трудното в работата ни ", посочи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР