Успяхме да убедим обществото, че армията е онази институция, без

...
Успяхме да убедим обществото, че армията е онази институция, без
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Възстановяването на Висшето военновъздушно училище е успех за Българската армия

Успяхме да убедим обществото, че армията е онази институция, без която няма по какъв начин да съществува българската страна “, това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във Военния клуб в Плевен в словото си във връзка бойния празник на гарнизона.
Като едно от най-важните достижения за гарнизона, осъществени през мандата му като министър, той уточни възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ след 17 години спиране. Училището си е сложило високата цел да стане водещо освен във висшето военно обучение, а и измежду образователните заведения в България и в Европа, сподели още министър Каракачанов. „ Може да го направи, това е въпрос на твърдоглав труд и няколко години работа “, акцентира той. За персоналния му принос и потвърдени заслуги за възобновяване на ВВВУ и институционалното му създаване министърът бе награден с офицерска сабя от началника на гарнизон Плевен бригаден военачалник Юлиян Радойски.

Пред медии в Плевен Красимир Каракачанов разяснява постигнатото досега в гарнизона. „ Извършени са съществено ремонтно-възстановителни работи в 55-и инженерен полк – Белене.Това е главното формирование, на което разчита българското население по време на бедствия и повреди и в тежки зими. Ремонтирани са съществени и битови здания, както и столовата “, разясни той.Министър Каракачанов открои и построяването на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия, повдигнат със сериозната поддръжка на Министерството на защитата в границите на неговия мандат. „ Това е, което ще остане за жителите, което може да се види всеки ден. Така всички хора, освен от Плевен, само че и от цяла България, които желаят да сложат по едно цвете в памет на нашите герои, към този момент имат прекрасен, приключен мемориал “, разяснява министърът.

Красимир Каракачанов благодари на екипа, с който е работил последните години. „ Ако не беше разбирането и поддръжката на мъжете и дамите в униформа, нямаше да успеем да реализираме всички тези позитивни неща. Успяхме да повишим малко самочувствието на нашите военнослужещи и да обърнем погледа на обществото към армията. Когато преди 4 години станах министър, моето надълбоко терзание беше, че няма да бъдем разбрани от обществото “, показа министър Каракачанов. „ Постарахме се да осъществим рационалните оферти на военните специалисти. Благодаря им за поддръжката и за способените мнения. Когато настоявах за нещо, най-много за пари за армията, постоянно съм се аргументирал с военната експертиза, а не с политически аргументи “, уточни още министър Каракачанов.
По самодейност на бригаден военачалник от запаса Валентин Буров Красимир Каракачанов се срещна и със запасни офицери от Плевен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР