Успяхме да съберем достатъчно доказателства, че използваните дронове срещу Украйна

...
Успяхме да съберем достатъчно доказателства, че използваните дронове срещу Украйна
Коментари Харесай

ЕС: Имаме доказателства, че срещу Украйна са използвани ирански дронове

Успяхме да съберем задоволително доказателства, че употребяваните дронове против Украйна са доставени от Иран, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия. Той заяви, че Европейски Съюз приготвя мощен отговор по този въпрос.

Говорителят добави, че глобите против Русия поради войната в Украйна имат очевидно и мощно влияние. По неговите думи Брутният вътрешен продукт на Русия се чака да спадне с 11 на 100, а инфлацията да доближи до 22 на 100 за тази година. Русия се постанова да внася доста артикули, които не създава, уточни той. Говорителят се базира на данни, съгласно които единствено 11 на 100 от технологиите, внасяни от Русия, се дават от Китай, а над 60 на 100 - от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Той разясни, че европейските наказания са подкрепени от всички в Европейски Съюз, в това число от Унгария, където се привиква " консултация " по този въпрос. Говорителят дефинира като неуместно потреблението в акцията на фотоси на бомби и ракети, и свързването им със глобите, като се има поради, че задачата на глобите е да спрат бомбите над Украйна.

По мотив известията, че някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони си разменя дарове с съветския президент Владимир Путин, които съдържат алкохол, представителят уточни, че е нужна инспекция дали тези артикули попадат под ударите на глобите. Той посочи, че Европейски Съюз е наложил възбрана за импорт на съветска водка. Отговорността за спазването на глобите е на страните от Европейски Съюз, добави той.

Държавите от Европейски Съюз са в правото си да поддържат двустранни връзки, както преценяват, при отчитане на европейските политики и мнения, които свеждат сходни връзки до нужния най-малко, съобщи представителят. Няма възбрана за контакти с съветската страна, целта на тези контакти би трябвало да бъде европейската позиция във връзка с противозаконното навлизане и нахлуване против Украйна, и апел към съветската страна да приключи тези дейности неотложно и да се съобрази с интернационалното право, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР