Успяхме да прокараме, че интимната връзка може да бъде между

...
Успяхме да прокараме, че интимната връзка може да бъде между
Коментари Харесай

Нинова: Успяхме да прокараме интимната връзка да бъде между мъже и жени

Успяхме да прокараме, че интимната връзка може да бъде сред мъже и дами. Довлни сме от този резултат. Благодарим на депутатите, които поддържаха предлагането. То е дорбото и недопускащо Истанбулската спогодба да влезе през задните порти на българското законодателство. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на парламентра, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Не ни тормози, че еднополовите двойки няма да бъдат предпазени от домашно принуждение. Защитата от домашно принуждение би трябвало да минава най-много и да се ползва през Наказателния кодекс. Всички хора, даже тези с друга полова ориентировка, са предпазени против домашно принуждение като закононарушение през нормите на Наказателния кодекс. Той е в действие за всички и би трябвало да се ползва доста по-стриктно ", съобщи Нинова.

Въпреки признатите промени, тя бе безапелационна, че по този начин дефинирана формулировка на " интимна връзка " основава повече спънки за разпределяне на правдивост за пострадалите на насилието. 

" Доказването на интимна връзка като авансово изискване, е доста мъчно - съвсем невероятно. Това ще затрудни процеса, ще го забави. Делата ще се проточват, ще изтича отминалост и насилниците ще се възползват от това ", счита водачът на Българска социалистическа партия. 

Нинова счита, че ще в бъдеще ще последват още промени на закона.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР