Успяхме да постигнем финансовата стабилност на София през 2020 г.

...
Успяхме да постигнем финансовата стабилност на София през 2020 г.
Коментари Харесай

Фандъкова: Мерките срещу COVID-19 сработиха - ограниченията да се разхлабват постепенно

Успяхме да реализираме финансовата непоклатимост на София през 2020 година За бюджета за 2021 година трябваше да вършим верен разбор за миналата година. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София.

"От бюджета към 1 380 милиарда са за държавно делегирани действия. Бюджетът на София за 2021 година е реален и под напрежение ", сподели още градоначалникът и разкри проектите за столицата:

"Ще се реконструира линията на трамвай номер 5. Трасето ще е мъчно, ще се стопира придвижването, само че ще компенсираме с различен градски превоз ", разкри Фандъкова.

Намираме се в икономическа и здравна рецесия. Налагани се за повторно да преживеем такава рецесия. Няма да усилваме налозите и таксите в столицата, поради обстановката, заяви кметът на София.

"Средствата за миене на улици ще са повече през 2021 година Увеличаваме и с 24% площите за миене в столицата. Облагородяват се и местата, от които произлиза доста тиня и прахуляк ", разкри столичният градоначалник.

"Предвижда се еднократна помощ за засегнатите от наводненията в столицата, ще се прегледат и домовете с по-сериозни вреди. "Благодарение на дигите и бързата работя нямаше приливна вълна ", разяснява Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

"Хората с право изискват все по-бързи и хубави поправки. Всичко това изисква средства. Надзорът и контролът е доста значим при ремонтите, по този начин сме създали договорите, че когато има проблем с улиците, фирмата-изпълнител да заплаща поправките ", съобщи столичният кмет.

"Не можем да избираме компаниите, които да ремонтират столичните улици и булеварди - има си законови процедури ", сподели Фандъкова.

Важна стратегическа цел е построяването на детски градини. В 23 от 24 региона на София ще има нови детски градини ", заяви кметът на София.

Работим по възобновяване на Княжевския въжен превоз. Витоша към този момент от дълго време не се възприема единствено като място за зимни спортове, а софиянци се разхождат там целогодишно, разгласи градоначалникът.

Мерките против ковид сработиха. Имаме трайно понижение на новозаразени. В последните дни броят на приетите в болница е към 800 на ден, при 2600 на ден в пиковите моменти. Въпреки това, считам, че ограниченията последователно би трябвало да се разхлабват, приключи Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР