Успяхме да осигурим терен за още едно трасе, което няма

...
Успяхме да осигурим терен за още едно трасе, което няма
Коментари Харесай

Очакват три допълнителни трасета на ГКПП Капитан Андреево до края на януари 2023 г.

„ Успяхме да осигурим терен за още едно трасе, което няма да бъде оборудвано и ще се употребява или за габаритни товари или за пренасочване. Очакваме трите спомагателни трасета да бъдат приключени до края на януари идната година. Изпреварваме с два месеца периодите. Имаше опашки от двете страни, доста проблеми изключително от турска страна ", сподели шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски, който посети Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “.

" Вече е преодоляна сериозната обстановка, стартира да работи в естествен режим. С вяра за приемане на позволения до края на януари чакаме да бъде приключен стадия на реорганизация. Не единствено тук се правят строителни действия. Има още 2 местоположения, които се обновяват ”, сподели още Геренски.

„ До края на месец май чакаме да бъде завършено обновяването на митнически пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, изясни Геренски.

По думите му 2022 година е рекордна за товарния трафик.

 „ Очакваме съвсем 1 млн. камиони да са минали на вход и излаз. Сега са някъде ъм 960 000. С стартиране в употреба на трето трасе предвиждаме да се усили с към 20% пропускливостта на граничния пункт ”, сподели още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР