Успяхме да намерим сравнително добър баланс, който от една страна

...
Успяхме да намерим сравнително добър баланс, който от една страна
Коментари Харесай

Борисов: Европейсият съвет намери сравнително добро решение за Източното Средиземноморие


Успяхме да намерим относително добър баланс, който от една страна да отбрани Гърция и Кипър, а от друга - да даде опция до декември на Турция да предприеме дейности за задълбочаване на съдействието, а не да се отива на наказания. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на втория ден от изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът Борисов изрази признателност за голямата работа по тематиката, свършена през последните седмици от канцлера Ангела Меркел и Германското председателство, от ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Министър-председателят посочи, че евролидерите са излезли с позиция за прекосяване към разговор и преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах.

„ Що се касае за Беларус сме безапелационни, че Европейската комисия би трябвало да се приготви с финансов и стопански проект за демократичното развиване в страната “, означи Бойко Борисов. Българският министър председател уточни, че с сътрудниците си от Съвета са осъдили отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални и упорстват отговорните да бъдат осъдени.

Днешното съвещание на Европейския съвет продължава с тематиката за комерсиалните връзки с Китай и постигането на стратегическа самостоятелност в границите на единния пазар на Европейски Съюз изключително в подтекста на последствията от COVID-19. „ Продължавам да смятам, че ние по отношение на цялостното здравно съоръжение – в това число ваксини, медикаменти и болнично съоръжение, би трябвало да бъдем самостоятелни като Европейски Съюз от вноса от трети страни, още повече в случай че имаме по-трудни политически връзки с тях “, заключи министър председателят Бойко Борисов. Той посочи готовността на България да се включи със снабдяването на защитни средства – дрехи, маски, шлемове, респиратори, откакто още при започване на пандемията страната ни съумя да реорганизира промишлеността си в тази посока.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР