Успяхме да намерим сравнително добър баланс, който, от една страна,

...
Успяхме да намерим сравнително добър баланс, който, от една страна,
Коментари Харесай

Бойко Борисов осъди отравянето на Алексей Навални

Успяхме да намерим относително добър баланс, който, от една страна, да отбрани Гърция и Кипър, а от друга - да даде опция до декември на Турция да предприеме дейности за задълбочаване на съдействието, а не да се отива на наказания.
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на втория ден от изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел, оповестиха от държавната пресслужба.
 Премиерът Борисов е в Брюксел на среща на Европейския съвет Премиерът Борисов е в Брюксел на среща на Европейския съвет
Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел, където ще взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 1 и 2 окто...
Премиерът Борисов изрази признателност за голямата работа по тематиката, свършена през последните седмици от канцлера Ангела Меркел и Германското председателство, от ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел. 
Министър-председателят посочи, че евролидерите са излезли с позиция за прекосяване към разговор и преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах. „ Що се касае за Беларус, сме безапелационни, че Европейската комисия би трябвало да се приготви с финансов и стопански проект за демократичното развиване в страната “, означи Бойко Борисов. Българският министър председател уточни, че с сътрудниците си от Съвета са осъдили отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални и упорстват отговорните да бъдат осъдени. 
Днешното съвещание на Европейския съвет продължава с тематиката за комерсиалните връзки с Китай и постигането на стратегическа самостоятелност в границите на единния пазар на Европейски Съюз изключително в подтекста на последствията от COVID-19. „ Продължавам да смятам, че ние по отношение на цялостното здравно съоръжение – в това число ваксини, медикаменти и болнично съоръжение, би трябвало да бъдем самостоятелни като Европейски Съюз от вноса от трети страни, още повече в случай че имаме по-трудни политически връзки с тях “, заключи министър председателят Бойко Борисов. Той посочи готовността на България да се включи със снабдяването на защитни средства – дрехи, маски, шлемове, респиратори, откакто още при започване на пандемията страната ни съумя да реорганизира промишлеността си в тази посока.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР