Успях да обиколя щандовете, видях това, което е изложено. Традиционно

...
Успях да обиколя щандовете, видях това, което е изложено. Традиционно
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Високо е качеството на експонатите, които българските фирми и производители предлагат на Международното изложение Природа, лов, риболов 2024

Успях да обиколя щандовете, видях това, което е изложено. Традиционно шестте държавни горски предприятия са изложили свои експозиции. Има компании, които се занимават с съоръжение, ловно и рибарско съоръжение. Доста гости има, защото знаете, че ловът и риболовът са занимание на много хора в България. Едно прелестно мероприятие, нека тази традиция да продължи и отсега нататък. Така че моите усещане са много позитивни от днешното ревю. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България "  министърът на земеделието и храните в 87-ото държавно управление на България Мирослав Найденов относно Международното ревю " ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2024 ", което се организира в Пловдивския панаир.

По думите му качеството на експонатите, които българските компании и производители оферират, е много положително и високо. " Това, което разясних и с сътрудници от горските предприятия, завръща се, и това е хубава наклонност, завръща се богатият европейски ловджия в нашите държавни ловни стопанства, несъмнено когато и трофеите са положителни, а пък това, което видях като ревю, ме впечатли, добра наклонност е, тъй като това, несъмнено, е една ниша като цяло в ръководството на горите и водите във връзка с риболова, която би трябвало да бъде запълнена и във връзка с бизнес, и във връзка с страна, на държавни институции. Трябва да се възползваме от това, което ни дава природата, тъй като конкуренцията в този бранш и на европейско, и на международно равнище е голяма. Но ние имаме извънредно положителни обичаи ", добави Найденов.

Той показа, че по самодейност на министъра на финансите Асен Василев се приготвя смяна в статута на държавните горски предприятия - те да бъдат изменени като статут от държавни посетители предприятия - в еднолични търговски сдружения.

" Това не е добре. И като човек, по време, на който мандат стана тази промяна със основаването на държавни горски предприятия, аз мога да го кажа и от позиция на политическия си опит, не трябва нещо, което работи съвършено, нещо, в което годишно съсредоточени към половин милиард лв. оборот, по този начин с лека ръка да му бъде променян статута с всички неясноти от сходна промяна, нито във връзка с професионалната част, нито във връзка с финансовата част. И може дето се споделя и да е за положително, че това държавно управление, което обмисля да направи тази промяна, ще продължи да съществува още няколко дни. Така че уповавам се няма да съумеят да създадат това, тъй като единствено по себе си това е много рисковано и би довело до огромно разтърсване в този бранш ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР