успя да събере ученици, студенти, преподаватели, докторанти, доценти и професори,

...
успя да събере ученици, студенти, преподаватели, докторанти, доценти и професори,
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите учебни компании и стартъпи на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди 2021“

съумя да събере възпитаници, студенти, преподаватели, докторанти, доценти и професори, мениджъри и бизнесмени, които дружно означиха достиженията на и стартъпи от цяла България. Тази година над 1000 ученика от страната минаха курс по предприемачество в учебно заведение и създадоха свои образователни компани, а претендентите да основат собствен стартъп в преакселератора, бяха над 400. Чрез тези два формата, реализира най-мащабното образование в страната ни, с което построява предприемаческо мислене, държание и умения за релизиране на устойчиви бизнес хрумвания и инициативи в действителна среда.

Проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, поздрави участниците във форума и благодари на Милена Стойчева и екипа на JA Bulgaria за цялостния принос на организацията за развиване на предприемаческото обучение в България.

“Днешните времена се оказаха извънредно динамични. Тези положителни практики, тези положителни привички, които имахме години наред се оказаха незадоволителни, с цел да бъдем на висотата на условията с измененията, които се случват към нас, с цел да бъдем пълноценни за другите и себе си в тази променлива среда. Тук е и изключителната роля на JA Bulgaria – една организация, която аз познавам от доста години и с която сме работили дружно и към този момент над 10 години работи точно в тази тенденция, да основава нови практики и платформи, с цел да дава опция за тяхното разпространяване както в страната, по този начин и отвън рамките ѝ. Затова приветствам организацията и госпожа Милена Стойчева, с която персонално сме работили в някои от предходните стадии на развиването на организацията, тъй като тя и нейният екип се трансфораха в мотори на измененията. Те съумяха да създадат по този начин, че в учебното обучение да бъдат включени съответните предмети и образователни проекти. Бих добавил, че госпожа Стойчева се трансформира в знак на тази смяна и поисквам да работим години напред, тъй като това е потребно за страната ни “, показа Проф. Денков.

Проф. Николай Денков и госпожа Милена Стойчева връчиха оценките за Предприемчиво учебно заведение на Република България на Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “, гр. Хасково, със специфична признателност към господин Деян Янев и госпожа Дарина Влайкова. Отличието за „ Предприемчива професионална гимназия на Република България “ за образователната 2020-2021 година бе връчена на Търговска гимназия „ Георги Стойков Раковски “, гр. Варна. Г-жа Милена Стойчева благодари за споделената визия за развиването на предприемаческата подготвеност в България и дълготрайното партньорство в междинното и висшето обучение и си пожела в партньорство с институциите, организацията да продължи да основава положителни практики и модели, използвани и на европейско равнище.

За „ Учебна компания на годината “ бе отличена КафеЕко, които оферират иновация в отоплението – екологичен артикул, основан от отпадъците, които всекидневно изхвърляме. Изпълнителният шеф на европейската мрежа на JA – Салваторе Нигро ги поздрави персонално и им пожела почтено присъединяване на европейското съревнование след по-малко от месец. На второ място се класираха „ Bionic Givers ” (биопестициди въз основата на билкови масла и минерална сяра), следвани от „ Веселите червейчета “ (домашен компостер с червени калифорнийски червеи, направен от рециклирани материали).

Специалната премия за „ Социални иноватори “ на NN България отиде при образователна компания „ Тедър “ (образователни играчки за деца със усложнения, основани от рециклирани материали), а премията Hi-Tech от Виваком бе присъдена на образователна компания „ Ko&CO Industries ” (дезинфекциращ/почистващ въздуха озонатор).

Г-жа Станислава Танева, ръководещ шеф и шеф „ Корпоративно банкиране “, Ситибанк България, разгласи и спечелилия за най-хубав стартъп на годината – „ Wasteful “. Те основават павета от пластмаса и промишлен боклук, като по този метод освен понижават замърсяването, само че и създават артикул, който е по-лек, по-евтин и по-устойчив.

За трета поредна година JA Bulgaria си партнира и с EIT Raw Materials за построяването на знания за кръгова стопанска система и предприемачество измежду младежите. В поздрава си към образователната компания, отличена в категорията „ Кръгова стопанска система и резистентност “ – Bio Foam, господин Бернд Шефър, изпълнителен шеф на EIT „ Суровини “, приветства и всички участници. „ Ние поддържаме JA Bulgaria и сме признателни за напъните, които полагате в построяването на основата за стабилно общество, заредено с предприемачески умения. Вашият принос на европейско равнище ни дава късмет да изградим бъдещето ни дружно, като слагаме на напред във времето зелената стопанска система и вярното приложение на възобновимите естествени енергийни източници. Общо в нашите стратегии към този момент са взели присъединяване над 200,000 възпитаници и сме признателни на всички вас за вашата усърдност, неприкритост и мощни креативен решения. Ще се радваме да забележим по какъв начин се развивате и след просветителните стратегии за бизнесмени. Приветствам и вашия блян да поемете дейна роля и отговорност в основаването на по-добри и по-умни решения, които да изградят бъдещето ни. “

Еврокомисар Мария Габриел също показа своята поддръжка към младежкия конгрес „ Изгряващи звезди “ с признателност към JA Bulgaria за продължаването на традицията да провежда емблематичната стратегия по предприемачество „ Учебна компания “ и преакселератора Beyond, както и за опциите, които дават на стотици български възпитаници и студенти, учители и преподаватели.

„ Бъдещето принадлежи на новите технологии, стартъпите и новаторските младежи. Развитието на тези технологии би трябвало да бъде поради изгодите за хората от тях. Това е нашият европейски метод – той свързва предприемачеството с образованието. Насърчава ангажираността на учениците и студентите по отношение на провокациите в действителния живот. Насърчава ги да мислят и да работят, с цел да вземат решения и търсят резултати. Стремим се да създадем по-силна, иновационна екосистема в Европа, която ще разчита на солидна мрежа от университети и научноизследователски центрове, способни  да трансфорат научните познания в съответни дейности. Тя следва също по този начин да обезпечава по-лесен достъп до финансиране и да предизвиква партньорствата в иновационната общественост. Ето за какво е належащо висшето обучение да бъде по-добре обвързвано с бизнеса. Участието на промишлеността ще способства за свързването на теорията и практиката, науката и крайния артикул и това ни води към Европейския институт за нововъведения и технологии. Много е значимо да влагаме в цифрови умения. С новия проект за дейности в региона на цифровото обучение отговаряме на апела за даване на цифрови умения – както съществени, по този начин и за напреднали. Предложих основаването на Европейско иновационно пространство в тясно съдействие с организации като Джуниър Ачийвмънт, бизнеса, просветителните институции и на първо място младите ни гении. Скъпи възпитаници и студенти, всички разчитаме на вас! На творчеството и предприемачеството ви, с цел да посрещнем провокациите на нашето време. Бъдете дръзки, с нови хрумвания, не се опасявайте от компликациите, а ги превръщайте в опит и триумфи! “, сподели Мария Габриел.

Пълното класиране на фирмите спечелили в тазгодишното издание можете да видите на уеб страницата на „
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР