Успоредно трябва да върви промяната в учебните програми и промяната

...
Успоредно трябва да върви промяната в учебните програми и промяната
Коментари Харесай

Министър Денков: Препоръчвам за 2023-та учебната година да започва на 7 септември

Успоредно би трябвало да върви смяната в образователните стратегии и смяната в учебниците, сподели още просветителният министър

"Учебната година стартира на 15 септември, моето предложение е от 2023 година да стартира от 7 септември. В момента не доближават дните с цел да дадем повече ваканции. През ноември могат да се дадат няколко дни почивка ", това сподели в "Денят онлайн с Наделина Анева " по акад. Николай Денков, министър на образованието.

"Тази една седмица може да се употребява за увеличение на образователната година от 1 до 6 клас, които да бъдат употребявани за ексцентрични способи на образование ", добави той.

Относно идните матури, просветителният министър съобщи, че организацията е доста по-сложна, само че се прави всичко допустимо да няма проблеми.

"Ще има повече отворени въпроси, тъй като разрешават лична мисъл от учениците ", акцентира Денков.

Според него от ден на ден насоката ще е към познания и умения, които да подтикват независимо мислене.

"Освен по български език и литература и математика има и два спомагателни изпита по желание, те могат да бъдат определени съгласно личните ползи на учениците и метод на кандидатстване във ВУЗ ", добави още министърът.

По въпроса за смяна в учебниците акад. Денков счита, че тя би трябвало да върви паралелно с смяната в образователните стратегии.

"Нужно е да има поредност и съблюдаване на открити стадии ", означи той.

"За смяната не разчитаме единствено на анкета от възпитаници, има такава и измежду учители, има и професионален обзор на настройките на родителите, мнението им е значимо ", сподели още министър Денков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР