“Успоредно с продължаващата вече шесто денонощие огнена стихия, обещах, че

...
“Успоредно с продължаващата вече шесто денонощие огнена стихия, обещах, че
Коментари Харесай

Слагат фургоните във Воден още днес - с ток и вода, документите ще се оправят после

“Успоредно с продължаващата към този момент шесто денонощие огнена буря, дадох обещание, че Министерство на вътрешните работи ще се погрижи за потърпевшите хора. Точно затова през днешния ден стартира доставката на 15 контейнера, които са безусловно пригодни за живеене. 14 от тях са с две стаи със санитарни възли. Няма по какъв начин по-рано да се слагат контейнери на място, което към момента не е обезпечено “.

Това съобщи в опожареното село Воден вътрешния министър Калин Стоянов.

„ Представете си да докараме контейнери, да настаним хора, само че обстановката да не е овладяна и в един миг да се наложи да ги евакуираме “, добави още той.

„ До края на деня във Воден, може и в Крайнево – започваме най-нуждаещите се, ще бъдат сложени първите контейнери. До края на деня се надявам да имат ток, връзка, безусловно всичко “, уточни министърът и добави „ Ще има за всички “.

Калин Стоянов беше безапелационен, че до края на деня ще има хора, които ще бъдат настанени към този момент във фургоните, а безусловно всички връзки.
 
" Разпоредил съм на всички, които се занимават през днешния ден с фургоните, да се работи физически, да се слагат фургоните и да се връзват връзките. Оттам нататък е всичко писмено - подаване на молби, претенции за партиди за ток, за води. Искам хората да има имат всичко - с тока, с водата, а документите дано да се движат, в случай че би трябвало и месеци ", съобщи вътрешният министър.

Той уточни, че е трябвало преди този момент всичко да бъде квалифицирано логистично. Вече са прегледани дворовете на хората, чиито къщи са унищожени. Намерени са основи, върху които да се слагат контейнерите, а всичко с ВиК и енергото е уредено.

По думите на Калин Стоянов тематиката са политизира на гърба на потърпевшите хора.

„ Стари пожарникари споделят, че сходно знамение не са виждали – с толкоз мощен вятър, който непрестанно сменя посоката, и с толкоз високи температури “, уточни той.

" В момента обстановката е спокойна, всички села са обезопасени, работим с всичката техника и хора по няколко посоки. Оптимист съм, че през днешния ден към този момент ще се оправим напълно с тази огнена буря ", разяснява министър Стоянов.

Той благодари на всички доброволци, които оказват помощ, и изрази вяра, че ще намерят аргументите за пожара.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР