Успешното представяне на Григор Димитров на Уимбълдън продължава с класиране

...
Успешното представяне на Григор Димитров на Уимбълдън продължава с класиране
Коментари Харесай

Григор Димитров: Искам балкански финал

Успешното показване на Григор Димитров на Уимбълдън продължава с класиране за осминафиналите. Срещу десетия в ранглистата американец Франсис Тиафо той сподели превъзходна игра, като приключи срещата единствено за 99 минути (6:2, 6:3, 6:2).

" Надявам се с всеки нов мач нещата да се усъвършенстват и да прогресирам. Един от най-важните детайли в тениса е сервисът и ретурът. Тук стартира играта. Може би това беше един от главните фактори за моя триумф, тъй като Тиафо е един от тези играчи, които са доста положителни при ретури и сервират добре. Между другото, мачът беше спрян заради дъжд и нормално, когато спреш да играеш, е доста мъчно да се върнеш и да направиш същото на идващия ден. Ето за какво се приготвих по същия метод, пробвах се да се приведа в същото положение на духа, в което бях предния ден ", сподели Димитров.

" Що се отнася до повторението на историята и възможен полуфинал, на драго сърце бих повторил 2014 година, само че в този момент е рано да приказваме за полуфинал. Фокусиран съм единствено върху идващия мач и ще играя мач за мач.

Винаги има решения, просто би трябвало да се приложат. Нямам доста време за подготовка, ще виждам мача на Руне против Фокина. Не съм гледал доста от срещите му, само че несъмнено има нещо, което мога да намеря в играта му, което би било добре за мен. Между другото, Руне към този момент е направил доста в кариерата си, макар че е единствено на двадесет години. Той играе страховит тенис тази година. Ще бъде страховит мач и го чакам с неспокойствие. Просто желая да изляза на корта и да играя най-хубавия си тенис и ще виждам на този мач като на всеки различен ", добави българинът.

" Трудно може да се случи балкански край на Уимбълдън, само че това би било фантастично. Чувствам, че съм в миг от кариерата ми, в който желая да дам най-хубавото от себе си и да направя нещо по-голямо. Мисля, че увереността ми също нараства всякога, когато се приготвя добре преди шампионата, а за този Уимбълдън имах страхотна подготовка.

Дори и в този момент, до момента в който играе, Джокович написа история с всяко свое придвижване и резултат и това няма по какъв начин да спре, до момента в който играе интензивно тенис. Всичко, което направи освен с играта, само че и със себе си, по какъв начин управлява възприятията и страстите си във значими, сериозни моменти по време на мача, е съвършен модел за подражателство за всички. Въпреки всичко, което е постигнал в тениса, той продължава да желае да бъде все по-добър ", показа още Григор Димитров.

" По принцип не се арестувам толкоз доста в България, с цел да опозная малко по-добре кой по какъв начин играе. От време на време виждам, че имаме млади гении, които имат триумф. Очевидно е, че сега имаме хора от Балканите, които са топ тенисисти, като Циципас, Ноле, аз.

Нещо, което разбрах през годините е постоянно да изисквам повече от себе си, в никакъв случай да не се удовлетворявам с това, което съм постигнал сега и в никакъв случай не съм желал да заставам на едно място. Да съм удовлетворен от мястото, където съм, и да остана тук. Винаги съм се стремял да ходя напред.

Да се ​​консултирам с други играчи, с други треньори. Може би всичко това ме накара да бъда по-добър. За страдание у нас тези неща не са толкоз развити. Трябва да има тенис центрове и хора, които да работят в тази сфера. И най-важното - да влагаме в играча, което е най-трудното ", съобщи хасковлията.

" Не знам по какъв начин да отговоря на този въпрос за какво към мен има красиви гаджета. Хахахахахахахаха... Понякога в живота човек не избира нещата, само че те идват при вас и просто би трябвало да ги приемете като такива. Тук приказвам по принцип и за положителни, и за неприятни неща. Всички би трябвало да се одобряват по един и същи метод. Що се отнася до дамите, това е релативно, само че постоянно се пробвам да бъда положителен и прелестен с хората, които са ми близки. Може би ми оказва помощ и в връзките ми с девойки ", приключи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР