Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС

...
Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Павлова: Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС ще изисква политически консенсус


Успешното показване на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз ще изисква политически консенсус, разговор и съгласие. Ако България е сполучлива, ще сме сполучливи всички ние. Това съобщи министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Павлова показа Националната стратегия на българското председателство.

Павлова посочи, че приносът на Народното събрание е регистриран в оптималната степен в окончателния вид на програмата и целите.

Освен шестте срещи, които касаят българския парламент, вие народните представители ще имате опция за присъединяване в характерните съвещания и срещи, касаещи секторите от значителност за Народно събрание и съответните парламентарни комисии, изясни тя на депутатите.

В България ще бъдат извършени 270 съвещания от националното измерение, 6 от които са от парламентарното.

„ Вчера вечерта се върнах от Страсбург. Това беше първото вдишване на председателството в Екологичен потенциал. Получих висока оценка за това, че България познава проблемите, само че и целите, които стоят пред нас. България сложи първо своето главно обръщение за единение, непоклатимост в границите на общоевропейския дневен ред и четирите целта “, изясни Лиляна Павлова.

„ Първият е бъдещето на младежите. Тук има изключително значение бъдещият бюджет за 2020 г в подтекста на Брекзит, вследствие на който европейският бюджет е минус 10-15 милиарда годишно. Ще отстояваме смисъла на кохезионната политика, с цел да продължим напъните за продължение вложенията в вложенията “, посочи министърът.

Вторият приоритет са Западните Балкани, а третият - сигурността и стабилността. Павлова уточни, че тук е значима миграцията, релокацията и тематиката за осъществяване на единната система за защита. Четвъртият приоритет е стопанска система и стопански напредък с фокус върху единния дигитален пазар. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР