Успешно управление и ползотворна работа на 47- то Народно събрание

...
Успешно управление и ползотворна работа на 47- то Народно събрание
Коментари Харесай

Бойко Клечков: За 7 месеца направихме 22 млрд. лв. социален бюджет. Ще продължим това, което започнахме

Успешно ръководство и ползотворна работа на 47- то Народно заседание регистрира лидерът на листата на Българска социалистическа партия за 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.



„ През 47- то Народно събрание Българска социалистическа партия съумя да реализира доста положителни резултати, за жалост виждате, че огромна част от партиите се пробват да изземат нашите достижения.До 90- година си спомняте, че всички детски градини бяха безвъзмездни.Е, след 30 години съвсем ние успяхме като обществена партия да реализираме тъкмо това- детските градини и яслите да бъдат безвъзмездни, което е сериозен тласък за младите фамилии и младото потомство да живее в естествена среда и да не се тормози при развъждането на деца ”, съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за 10МИР Кюстендил Бойко Клечков.

Ние не спряхме до тук,категоричен е претендентът за народен представител от Кюстендил.

„ По време на нашето ръководство се подвигна минималната работна заплата от 650 на 710 лева, също се подвигна и минималната пенсия.Пенсионерите получиха за първи път от 12 години едно съществено нарастване през декември- 12,8%, а от юни към този момент пенсиите се с растеж съвсем 28%.в В момента минималната пенсия от 360 е на 476 лева ”, регистрира Клечков.

Заедно с сътрудниците от другите парии успяхме в тази комплицирана икономическа и обществена конюнктура да дадем една сигурност на хората.

През януари по самодейност на Българска социалистическа партия беше въведен таван на електрическата енергия за битовите консуматори, уточни лидерът на листата на Българска социалистическа партия за 10 МИР Кюстендил.

„ Всичко това демонстрира, че ние мислим за хората.Ако бъдем определени и в 48- то Народно събрание, ние ще продължим да осъществяваме нашите хрумвания за подкрепяне на младежите, работещите и на хората в пенсионна възраст.Ще търсим вид да продължим да наложим таван на цените.Знаете, доста хора ни упрекваха, че тава няма да работи, оказа се че сме прави и в този момент цяла Европа се пробва да направи тъкмо това.Една от концепциите ни е да се взимат от свръхпечалбите на енергийните сдружения.България е една от дребното страни в Европа, която изнася електрическа енергия и има опция тази свръхпечалба да бъде преразпределена както към битовите клиенти, по този начин и към дребните и междинни предприятия.Ние желаеме учебни заведения, лечебни заведения, черкви, читалища да бъдат включени в контролирания пазар.В момента те заплащат за ток, колкото и компаниите и по този начин ще бъдат облекчени и бюджетите на общините.Това е предложение, което ще влезе с нормативен законопроект в идващото Народно събрание ”, сподели още Клечков.

Той е безапелационен, че партията ще продължи с поддръжката за бизнеса както до в този момент в региона на електроносителите.Те ще работят и да има подкрепяне за битовите клиенти, които да заплащат по- малко за парно, ток и вода.Приоритети още са:Въвеждане на необлагаем най-малко за младите фамилии с ниски приходи, които да бъдат освободени от налози.

От Българска социалистическа партия оферират децата до 14 години да употребяват безвъзмездни медикаменти.Както и учебниците да се безвъзмездни за децата от 1 до 12 клас.

„ Обвиняват ни, че това е популизъм, само че това се минимални средства за страната, а по този начин ще облекчим доста фамилии ”, безапелационен е Клечков.

Ще се търси вид да се одобри определението за енергийно и водно небогати и да им се обезпечи обществена поддръжка.По този метод ще бъдат съответно подкрепени нуждаещите се хора при тази галопираща инфлация,а няма да се дават пари на хора с високи приходи.

И в идващият парламент Българска социалистическа партия ще продължи политиката си за повишение на пенсиите.Ще продължи преизчисляването на пенсиите, като междинната пенсия също ще се усилва.От 1 октомври ще се случи обещаното, като основа за преизчисляване ще се смята 2021 г.Това ще се случи, само че ние ще продължим да търсим разновидности нарастването на пенсиите да продължи и да е съобразено с инфлацията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР