Успешно приключи репатрирането на европейските граждани от трети страни, които

...
Успешно приключи репатрирането на европейските граждани от трети страни, които
Коментари Харесай

Приключи репатрирането на европейски граждани, които не можеха да се приберат заради пандемията

Успешно завърши репатрирането на европейските жители от трети страни, които имаха проблем с прибирането поради пандемията от ковид, заяви висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел след видеоконференцията на министрите на външните работи на страните-членки. Влиянието на Covid-19 в страните от Близкия Изток и Северна Африка са част от тематиките, които министрите са обсъждали.

Борел заяви още, че Европейски Съюз и Испания са оповестили началото на интернационална донорска конференция в символ на взаимност с бежанците от Венецуела и мигрантите от страните от Латинска Америка. Тя ще се организира виртуално на 26-ти май и ще се координира сред Мадрид и Брюксел. Министрите са изготвили също изказване за обстановката в Източното Средиземноморие, в което още веднъж застават зад Кипър и Гърция и изпращат ясно обръщение до Турция, че Европейски Съюз стои зад своите правила и ползи.

Борел сподели, че не има намерение да пътува до Израел, макар напрежението в района, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху и главният му противник Бени Ганц подписаха съдружно съглашение, което включва уговорка за анексиране на части от Западния бряг. На въпрос дали може да се прави съпоставяне с анексията на Крим, Борел отговори:

" Сравнението е безпричинно. Понякога в сравненията няма кой знае каква логичност. Анексията на Крим бе в нарушаване на интернационалното право, а ние твърдим, че то би трябвало да се съблюдава на всички места. Крим бе част от суверенна страна, която пък е част от интернационалната общественост ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР