Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000

...
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000
Коментари Харесай

НАП отчете успешно приключване на данъчната кампания за физическите лица | Над 82% от декларациите са подадени онлайн, до 30 септември коригираме неточности във формулярите

Успешно завърши данъчната акция за физическите лица. Близо 676 000 души са подали декларациите си пред Национална агенция за приходите и са платили налог върху приходите на стойност съвсем 257 млн. лева до среднощ на 3 май, сочат данните на приходната организация.

Над 82 % от декларациите за приходите на физическите лица са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. Повече от 70% от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, които са налични в Портала за е-услуги на организацията.

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2022 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.

„ Данъчната акция за обявление на приходите, получени от физическите лица през 2021 година, завърши сполучливо. Отчитаме повишен брой на подадените заявления, което значително се дължи на неведнъж по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Високо оценяваме добросъвестното съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подкрепяме и улесняваме данъкоплатците при осъществяването на отговорностите им към фиска. Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за напъните, търпението и чудесно свършената работа “, сподели заместител изпълнителният шеф на приходната организация Милена Кръстанова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР