Успешно и с огромен интерес на пазар Германия премина провеждането

...
Успешно и с огромен интерес на пазар Германия премина провеждането
Коментари Харесай

МТ: Германия е един от основните и приоритетни туристически пазари за България

Успешно и с голям интерес на пазар Германия мина провеждането на серия от двустранни бизнес срещи сред немски и български представители на туристическия бранш за подсилване и развиване на връзките сред двете страни, както и промотиране на България като туристическа дестинация. Инициативата бе извършена в интервала от 6 до 10 февруари от Министерството на туризма, като започва от Берлин и обиколи общо шест немски града, в това число Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Дуисбург и Дюселдорф.

Това е второто сходно така наречен „ роудшоу “, след триумфа на извършеното в Полша в края на предходната 2022 година, оповестиха от Министерството на туризма.

При откриването присъединяване взе Н. Пр. Елена Шекерлетова, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална република Германия, която акцентира значимостта на немския туристически пазар и големия капацитет в тази област сред двете страни. Делегацията, формирана от 15 представители на туристическия бранш – туроператори и хотелиери, се води от туристическото аташе на България в Берлин и представител на Министерството на туризма в Германия Тихомир Патарински. От страна на бизнеса съдействието се реализира със съдействието на доктор Франк Кванте – ръководител на УС на Алианс Българско Черноморие и Главен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД.

„ Това е една вест, която демонстрира изгодите от съдействието сред Министерството на туризма, Неправителствени организации бранш и действителен бизнес. Нещо, за което освен приказваме, а и го вършим. “ С този коментар министър Илин Димитров изрази задоволство от триумфа на самодейността и насочи благодарности към всички забъркани.

Участващите в тази поредност от срещи български компании организираха работни диалози с над 300 немски евентуални сътрудници. Предложенията на българския бизнес, фокусирани най-вече върху морските почивки, бяха посрещнати с интерес. Допълнителен акцент в диалозите бяха опциите за обиколни пътувания, медицински и здравен, пешеходен и други характерни типове туризъм. Германските туристически организации и туроператори показаха вяра и позитивно очакване по отношение на стратегиите към България тази година. Беше очебийно, че от значително значение за реализирането на сполучлив сезон е разширението на летателната стратегия и обезпечаването на спомагателни седалки към България.

Към сегашния миг ранните записвания при обособените туроператори бележат растеж до 20% спрямо интервала година по-рано.

В Берлин и Мюнхен се организираха и конференции с представители на туристическите медии, на които беше показан капацитетът на България като туристическа дестинация. На срещите се дискутираха също и опциите за целогодишен туризъм у нас, свързаността сред двете страни и трендовете на евентуално развиване.

В обособените местоположения интензивно присъединяване взеха също Генералният консул на Република България в Мюнхен Драгомир Димитров и почетният консул в Лайпциг Хайко Шмидт, а в B2B срещите – и ръководителите на комерсиалните ни задачи по места Анета Груйчева, Стефан Йонков и Румен Бонев.

Германия е един от главните и предпочитани туристически пазари за България, като броят на визитите и пренощувалите лица означават растежи през последните две години, само че са към момента под равнищата на предкризисната 2019 година За 2022 година близо 15% от всички осъществени нощувки в страната се падат на гостите от Германия, а дестинациите, в които отсядат най-често, са в общините Варна, Несебър, София, Балчик, Поморие и Созопол. Германците са измежду туристите с най-дълъг междинен престой в страната – 4,5 до 4,7 дни, което се дължи на проведения темперамент на техните пътувания за морска отмора, туристически обиколки, здравен, СПА и уелнес туризъм, както и склонността им да идват за ранни и късни визити по крайбрежието ни, с което сполучливо уплътняват крилата на сезона.

Всички участници в бизнес срещите споделиха мнението, че сходни начинания са извънредно потребни и подкрепят реализирането на капацитета в региона на туризма сред двете страни.

Предстои трето „ роуд шоу “ с поредност от професионално насочени срещи на бизнес делегация в Израел.

„ Ще заложим в графика за идната година такива представяния в 5 страни. Идеята е туристическите ни аташета да провеждат по целеви пазари зад граница сходен вид събития годишно “, съобщи министър Илин Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР