Успешно е преминала операцията на детето. Екип от хирурзи на

...
Успешно е преминала операцията на детето. Екип от хирурзи на
Коментари Харесай

5-годишното момченце от Пловдив се възстановява след операцията. Присъдена му е липсваща кожа

Успешно е минала интервенцията на детето. Екип от хирурзи на УМБАЛ " Свети Георги " са създали пластика на главата, където момчето е имало огромна рана. Присъдена му е изчезнала кожа.

 

Детето е умерено, поддържа се непрекъсната връзка със обществения служащ, който е непроменяемо до него. Възстановява се добре, не е оставено единствено. Комуникира със обществения служащ, описа пред „ Здравей, България ” Донка Аргирова, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " – Пловдив.„ Бащата на детето е с него, още от неделя, само че не е формалният му компаньон в болничното заведение ”, сподели Аргирова.

 

Тя посочи, че първият сигнал за принуждение над момчето е получен на 9 януари. „ До този миг няма подавани сигнали, нито от персонален доктор или от други институции, които момчето е посещавало. „ Нещата, които са се случили са били след 9 декември. Преди това няма признаци за принуждение ”, посочи Аргирова. По думите ѝ формален документ с диагноза аутизъм на потърпевшото дете не е издаван. „ То не е освидетелствано от експертна комисия. Предстои да премине през такава след като се възвърне изцяло ”, сподели още тя.

 

„ Никой от хората, които са общували с момчето не е подал сигнал до „ Закрила на детето ”, посочи Гергана Тошкова, шефът на институцията. Тя добави, че след подаване на сигнала за принуждение на 9 януари, майката не се интересува какво се случва със сина ѝ.

 

Биологичният татко е изявил предпочитание да получи грижите за момчето. „ До края на седмицата евентуално ще бъде изписано, в случай че възобновяване протича обикновено ”, добави Тошкова. Детето сега е под мярка на протекция. 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР