Успешно е преминал първият месец на данъчната кампания в офиса

...
Успешно е преминал първият месец на данъчната кампания в офиса
Коментари Харесай

Три четвърти от подадените данъчни декларации в НАП в Русе са по интернет

Успешно е минал първият месец на данъчната акция в офиса на Национална агенция за приходите в Русе. През януари приходните чиновници са записали 1617 заявления за приходите на физическите лица. От тях 1193 са подадени по интернет с личен идентификационен код или с дипломиран електронен автограф.

Това са 74 % от признатите заявления и е със седем на 100 повече по отношение на същия интервал на предходната година, оповестяват от приходната организация в крайдунавския град.

Според Национална агенция за приходите в Русе нарастването се дължи на най-масово употребяваната данъчна отстъпка от пет % при подаване на декларацията по електронен път до 31 януари тази година. Ако тези данъкоплатци нямат просрочени обществени отговорности, ще се възползват от това облекчение в размер до 500 лв..

От офиса на приходната организация припомнят, че акцията ще завърши на 30 април 2019 година.

Национална агенция за приходите дава и други данъчни облекчения - за хора с понижена продуктивност, за персонални вноски за непринудено обезпечаване и обезпечаване, за персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, за дарения, за млади фамилии с заем за жилище, за развъждане на деца с увреждания, за осъществени безкасови заплащания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР