Успешни предприемачи и творци вдъхновиха професионалното бъдеще на 140 младежи

...
Успешни предприемачи и творци вдъхновиха професионалното бъдеще на 140 младежи
Коментари Харесай

140 младежи се вдъхновиха с идеи за успешната си професионална реализация от програмата Youth Empowered

Успешни бизнесмени и създатели въодушевиха професионалното бъдеще на 140 младежи по време на провелата се през днешния ден конференцията „ Жадни за познание: Пътят към триумфа “. Събитието е част от просветителната стратегия Youth Empowered, проведена от Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България и следващото от серия събития, ориентирани към подготовка на младежи за сполучлива кариерна реализация.

“Жадни за познание “ започва с вълнуващи за младежите въпроси в полемиката на тематика „ Как „ специалностите на бъдещето “ трансформират света на бизнеса, институциите, образованието и образованието на младите бъдещи експерти? “. Какво търсят фирмите в младите фрагменти, какви качества са нужни на експертите първоначално, къде е мястото на специалностите на бъдещето. На тези и други въпроси дадоха отговор Жаклин Цочева, шеф „ Публични връзки и връзки с обществеността “, Кока-Кола ХБК България; Вера Петканчин, действен шеф, Джуниър Ачийвмънт България; Диян Стаматов, шеф на 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ и Емилия Клайн, управител „ Общност “, Тук-Там.

Специален посетител на събитието бе госпожа Карина Ангелиева, зам.-министър на образованието и науката, която насочи персонален апел към присъстващите. „ Истината е, че на младежа му е нужна поддръжка и протегната ръка. Всички младежи, които желаят да реализират повече, се нуждаят от самочувствие, религия и убеденост в себе си, само че и би трябвало да ги научим да одобряват градивна рецензия. Светът е по-различен и мултикултурен. И вероятностите си ги сътворяваме самите ние. Затова погледнете с нови очи на този пъстър свят и се изправете самоуверено пред провокациите пред вас “, посъветва младежите зам.-министър Ангелиева.

„ Непрекъснато се приказва какво би трябвало да се случи, а не по какъв начин. Най-важното е да се научим да учим и да не стопираме да учим. Идват моменти на смяна и е значимо да умеем да се променяме. Учете от хората до вас, черпете опит от тях и вървете напред дружно. Чувайте и общувайте, тъй като това развива всичко останало “, посъветва младежите Жаклин Цочева.

Да са смели в проучването на нови благоприятни условия и да мечтаят за триумфите си посъветваха всички участници в събитието лекторите в първите два панела. Боян Бакърджиев, PR експерт в SPARK и Eldrive насърчи младежите да слагат постоянни основи за своята бъдеща кариера, придобивайки съществени знания още в учебно заведение. Вихрен Георгиев, фотографът на People of Sofia, посъветва присъстващите да търсят своето занятие измежду това, което харесват и обичат да вършат. Красимира Хаджииванова, обществен бизнесмен и блогър в Майко Мила! показа какъв брой е значимо да се пробват разнообразни специалности, с цел да успеем да намерим своето предопределение и да го превърнем в своя кариера, а Илия Григоров-Григовор описа по какъв начин не би трябвало да опасяваме от грешките, тъй като с помощта на тях реализираме триумф. Филипа Иванова от Българска национална телевизия пък даде на практика препоръки на участниците, които да им бъдат потребни при първите им изявленията за работа и избора на началните им кариерни стъпки.

„ Обичай това, което правиш или прави това, което обичаш “ бе тематиката на финалния панел на събитието, където трима вдъхновяващи лектори мотивираха участниците по какъв начин да изберат своята бъдеща кариера. Гери Турийска, основател на „ Пощенска кутия за приказки “ и Емил Конрад, YouTube влогър насърчиха младежите да бъдат себе си и да изберат специалност, която ги прави щастливи. Защото единствено по този начин могат да създадат света едно по-добро място.

За край, „ цветето “ на българския тенис Цвети Пиронкова посъветва всички, на които в този момент им следва да изберат своя път в живота, да слушат интуицията и сърцето си, да не се опасяват от смяна, да осъзнаят, че това да грешиш е неизменима част от процеса и да се научат да одобряват грешките си градивно, а не прочувствено. „ Мечтайте самоуверено, само че и работете старателно, с цел да постигнете фантазиите си “, бе нейният апел към всички участници.

Програмата Youth Empowered започва през 2017 година, с помощта на напъните на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подкрепи развиването на младежите и пълноценната им подготовка за пускане на кариера и сполучлива реализация в страната. През 2017 година и 2018 година над 3000 младежи на възраст сред 16 и 26 години от 13 български града минаха през курсове за повишение на тяхната продуктивност в границите на самодейността.

Като част от програмата, беше основана и първата в страната ни безвъзмездна платформа за образование и кариерно насочване www.youthempowered.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР