Успешната реализация на проекта е плод на осемгодишни целенасочени усилия

...
Успешната реализация на проекта е плод на осемгодишни целенасочени усилия
Коментари Харесай

Приключва основният ремонт на пътя за  Жеравна 

Успешната реализация на плана е плод на осемгодишни целенасочени старания на общинското управление да ремонтира пътя до емблематичното село, знак на българщината и патриотичния дух.

Предисторията на ремонта на пътя за с. Жеравна стартира през 2015 година. Тогава Община Котел разпорежда правене на механически план за главен ремонт на общинския път, след което кандидатства неколкократно по разнообразни финансиращи стратегии. Упоритостта и всеотдайните старания на кмета Коста Каранашев и екипа му дават резултат и през актуалната 2023 година средствата са обезпечени. Избран е реализатор след извършена социална поръчка и ремонта започва през август. Той се извършва в сектора от кръстовището с път II – 48 до входа на селото, а цялостната реорганизация обгръща близо 6- километров сектор (5,6 км.)

С реализацията на плана за пътя към Жеравна се цели възстановяване на пътната инфраструктура към архитектурното населено място, което се явява съществена туристическа дестинация в балканската община и става все по-атрактивно за туристите за наслада, както за управлението на Община Котел, по този начин и за локалното население. Увеличаването на посещаемостта, както от котленци, по този начин и от туристи на туристически обекти, планински пътеки, на празници и фестивали, поражда нужда от реализиране на този инфраструктурен план, който е от голяма важност за всички. Дейностите по извършената социална поръчка и подписания контракт с компания ДЗЗД „ Пътища Котел “ обгръщат, с изключение на главния ремонт на пътя, по този начин и създаване на тръбно канална мрежа и ремонт на мост. Това ще рече възобновяване на съществуващата настилка посредством полагане на асфалт, полагане на хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация, нови подземни улеснения за доставчиците на оптични и електро услуги, сигурност и сигурност на мостовото пътно оборудване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР