Успешната реализация е резултат от осъществено оперативно взаимодействие между ГДБОП

...
Успешната реализация е резултат от осъществено оперативно взаимодействие между ГДБОП
Коментари Харесай

Разбиха международна банда за нелегален тютюн

Успешната реализация е резултат от осъществено оперативно взаимоотношение сред ГДБОП и Гранична полиция на Република Румъния, координирана от ОЛАФ и ЦПЮЕ /SELEC/. В резултат на подхванатите взаимни дейности е разрушена интернационална проведена незаконна група, занимавала се с контрабанда, произвеждане, държане и разпространяване на тютюн и тютюневи произведения без бандерол.

Операцията е извършена на 16 и 17.08.2023 година на територията на Румъния след следствие по данни за 64 доставки на 330 тона занемарен тютюн от България за Румъния, осъществени в интервала от 2022 година до сегашния миг, като за това били употребявани документи с погрешно наличие. Установено е, че след въвеждането на румънска територия, тютюнът, вместо да бъде изнесен в посока Чехия, както е по документи, е превозен до особено пригодени пространства, където е бил култивиран, нарязван, пакетиран и в следствие популяризиран на дребно в цялата страна посредством платформи за електронна търговия. 



В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на 23 адреса, конфискувани са към 10 тона тютюн, три тютюнопреработвателни уреди, два леки автомобила, товарен автомобил, микробус и парични суми.

С мярка за неотклонение " задържане под стража " са 8 участници в проведената незаконна група. Работата по документирането на случая продължава.





 

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР