Успешна спецоперация е реализирана вчера рано сутринта, задържани са две

...
Успешна спецоперация е реализирана вчера рано сутринта, задържани са две
Коментари Харесай

Ето как са били сгащени бандитите Стоян Дългия и Ники Понта в Люлин-6. Прокуратурата с нови подробности за ексклузивната новина на БЛИЦ

Успешна спецоперация е осъществена през вчерашния ден рано сутринта, арестувани са две лица след осъществен обир на железна каса със сума към 10 000 лева Това съобщи по време на брифинг Емилия Русинова – административен началник на Софийска градска прокуратура (СГП). „ Третото е съумяло да избяга. За четвъртото към момента няма задоволително данни. Припомняме, че през вчерашния ден БЛИЦ първи заяви за екшъна.

Лицата, взели участие в грабежа са следени преди този момент. Имали сме информация, че са взели участие в предходни грабежи и по тази причина, че се приготвят да извършат нови. Около седмица преди този момент на адреса на едното лице същите са следени, че са подготвяли железна стълба за постигане до по-високи етажи.

На 3 против 4 декември в дома на едно от арестуваните лица са следени дейностите по подготовката им – преобличане с тъмни облекла, маски “, съобщи Русинова. По думите й последващите дейности на лицата също са били следени. „ Имало е информация за посоката на придвижването им – към „ Люлин “.

Обектът е бил на ул. „ Панчо Владигеров “ и е бил охранителен. Охраната е излязъл и е направил опит да разбере какво се случва, само че е бил застрашен от едното лице. Успял е още веднъж да се върне в офиса откъдето е следил последващите дейности. Две от лицата са изхвърлили касата. Две от лицата са я посрещнали долу.

Непосредствено по-късно лицата са арестувани. Касата е открита. Извършени са обиски. В домовете на лицата са открити голям брой предмети от обири “, добави тя и посочи, че по техни данни за интервала от ноември до задържането им са направили голям брой закононарушения. „ Имало е откраднати движимости на прочут български футболист от предишното.

Третото лице даже е влачил полицейски чиновник по улиците, който се е опитвал да го спре. Нараняванията на полицейския чиновник не са съществени. За четвъртото лице нямаме данни. Колата, с която са отишли до местопроизшествието е крадена. Лицата неведнъж са осъждани “, сподели още Емилия Русинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР