Успешен ловен сезон си пожелават служителите на ДГС-Върбица, като се

...
Успешен ловен сезон си пожелават служителите на ДГС-Върбица, като се
Коментари Харесай

Еленовият лов във Върбица стартира със слука

Успешен ловджийски сезон си пожелават чиновниците на ДГС-Върбица, като се надяват първият ловджия за тази година да повлече крайник и шанса му да споходи и идващите посетители. От стопанството се похвалиха с отстрелян доблестен елен още на 1 септември, часове след формалното разкриване на лова. Животното е подбрано от инж. Исмаил Курдов, който го е следил през последните две години и е решил, че този образец е без капацитет и му липсват положителни генни заложби.

" През последните години разселихме доста отлични животни, които получихме от ДЛС-Паламара, и по тази причина е добре тези, които нямат заложби да не вземат участие в брачния интервал. Насочих първият си посетител към това животно, тъй като сега стартира размножителният интервал за този тип и е добре в него да вземат участие единствено животни с отлични качества, с цел да реализираме в действителност положителни резултати във времето ", показа инж. Курдов.

Той сподели още, че чака мощен сезон, като  през този месец ще му гостуват две групи от Австрия. Част от ловците са били във Върбица през предходната година и в този момент се връщат със свои другари. Много български ловци също са декларирали дати, само че се чака броят им да се удвои.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР