Успешен ли е бил зимният сезон за родния туризъм и

...
Успешен ли е бил зимният сезон за родния туризъм и
Коментари Харесай

Ангелкова: Основната ни цел е да запазим ръста на туристи от последните 3 години

Успешен ли е бил зимният сезон за родния туризъм и може ли да бъде спряно презастрояването по Черноморието - посетител по тези въпроси в " Още от деня " беше Николина Ангелкова, министър на туризма.


По думите на Ангелкова, първите данни за туристическия сезон през декември и януари сочат 860 000 задгранични туристи и растеж на нощувките в Боровец и Пампорово. Спад се следи в Банско поради понижение на визитите от Турция, което главно се дължи на нестабилния курс на лирата, изясни министър Ангелкова.
Николина Ангелкова, министър на туризма: За летния сезон чакаме и се борим да запазим равнищата от предходната година - три следващи години имаме доста сериозен растеж на задгранични туристи и доходи. Работим върху нови принадлежности, свързани с рекламата, тъй като е доста значимо да продължим да привличаме интереса на туристите.
Министър Ангелкова изясни, че най-вече задгранични туристи у нас идват от Румъния - един милион и триста хиляди, следвани от Гърция, Германия и Северна Македония.

Около 70-80% от туристите се връщат назад у нас, което приказва за качеството на услугите, безапелационна е Ангелкова.

Тя разяснява и диалозите по време на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев у нас.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Русия е стратегически пазар във връзка с туризма и е доста значимо да успеем да възстановим туристопотока от Руската федерация, това е наша стратегическа цел.  Борисов и Медведев разискаха вероятностите в туризма на българо-руски конгрес Борисов и Медведев разискаха вероятностите в туризма на българо-руски конгрес
Приключи двудневната аудиенция на съветския министър председател Дмитрий Медведев в София. Днес той беше специфичен посетител на българо съветски бизнес конгрес, отдаден на туризм...

Министър Ангелкова акцентира, че ведомството работи интензивно по опциите за разширението на туристическия сезон у нас.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Съвместно с общините и бизнеса да измислим инструмент, който да ни подкрепи в допълнение за привличане на повече чартъри у нас. Така ще можем да договаряме полети, които да започват още от средата на март и да продължат до края на октомври.
Ангелкова разяснява и застрояването по Черноморието, което е един от най-сериозните проблеми в бранша.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Много от градежите по Черноморието са почнали преди профилирания закон за Черноморското крайбрежие да е влезнал в действие, т.е. преди 2008 година и в действителност това основава един доста сериозен проблем, тъй като това са частни парцели. Независимо от това, е извънредно значимо да не се позволява презастрояване, по тази причина имаме общи устройствени проекти за всяка община.
Изискала съм от всички морски общини да ми бъдат показани проекти за строителство по Черноморието, акцентира министър Ангелкова.

Вижте целия диалог във видеото!
 Няма нарушавания при строителството в местността Алепу Няма нарушавания при строителството в местността Алепу
Няма нарушавания при строителството в местността Алепу край Созопол. Това сподели инспекция по разпореждане на дирекция "Национален строителен надзор " в Бур...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР