Успешен летен сезон с около 7000 зрители изпрати екипът на

...
Успешен летен сезон с около 7000 зрители изпрати екипът на
Коментари Харесай

Успешен летен сезон с около 7000 зрителиизпрати великотърновският театър

Успешен летен сезон с към 7000 фенове изпрати екипът на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново.

През месеците юни, юли и август артистите са изиграли 29 спектакъла, а приходите от продадени билети възлизат на 116 000 лева В разгара на лятото великотърновският спектакъл е показал своята продукция в 14 български града, регистрира шефът МДТ Васил Вълчев.

Най-силен по брой представления е месец юни. Изиграните спектакли са общо 14, а измежду тях има и две премиерни заглавия – театрално-музикалният театър „ Амадеус “ на режисьора Бойко Илиев и концертът „ Мюзикъл и рок “, който е взаимна продукция на МДТ „ Константин Кисимов “ и рок група Б.Т.Р. През юни артистите са гостували в Правец, Стара Загора, София, Добрич и Шумен. На софийска сцена, в границите на 53-ото издание на Международния фестивал „ Софийски музикални седмици “, са показали постановката „ Амадеус “, а в Театър „ Българска войска “ обраха овациите на публиката със спектакъла „ Хъшове “ по повестта „ Немили-недраги “ на Иван Вазов.

През юли и август изиграните представления са надлежно 7 и 8. През юли екипът на МДТ „ Константин Кисимив “ е гостувал на подиуми в Ямбол, Бургас, Варна, Русе. Със спектакъла „ Амадеус “ се е показал в Седмия летен сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете “. Представлението на крепостта „ Царевец ” бе приветствано от над 500 фенове, измежду които имаше ценители на изкуството от цялата страната и посетители от чужбина. Созопол, Поморие, Свети Влас, Пловдив и Стара Загора са новите театрални дестинации през август, където театърът е спечелил публиката с концертите „ Отражения “ с Орлин Горанов и „ Мюзикъл и рок “ и с детските мюзикъли „ Мечо Пух “ и „ Патиланци “.

Концертът на великотърновския спектакъл „ Мюзикъл и рок “ дружно с музикантите от Б.Т.Р. държи шампионата по брой представления. С него МДТ е радвал публиката общо 7 пъти в трите летни месеца. След него с пет концерта се подрежда взаимният план „ Отражения “ с Орлин Горанов. Общо три са изиграните представления на „ Амадеус “ и три – на детските спектакли.

Новият сценичен сезон започва на 1 септември, като до края на месеца артистите ще изиграят общо 17 представления. Те ще бъдат показани в турне в общо 15 града в страната, като в някои от тях великотърновският спектакъл има по два спектакъла. Освен концертите „ Отражения “ и „ Мюзикъл и рок “, в репертоара за септември влизат мюзикълът „ Службогонци “ от Парашкев Хаджиев и детските мюзикъли „ Патиланци “ и „ Мечо Пух “.

Снимки: Архив МДТ от спектаклите „ Службогонци “ и „ Амадеус “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР