Успешен финал на кампанията Хартиена война, която се проведе съвместно

...
Успешен финал на кампанията Хартиена война, която се проведе съвместно
Коментари Харесай

6,5 тона хартия събраха пловдивски ученици в кампанията „Хартиена война“

Успешен край на акцията „ Хартиена война ”, която се организира взаимно с организациите по оползотворяване на боклуци от опаковки „ Екоколект ” АД и „ Булекопак ” АД, оповестиха от дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците ” в Пловдив.

В самодейността се включиха 11 учебни заведения от регионите „ Северен ”, „ Западен ” и „ Южен ”, а общото количество на събраните боклуци бе 6 490,54 кг. Те бяха извозени до площадка за авансово отнасяне и предаване на крайни преработватели за преработване. С най-хубав резултат от 2101,72 кг. бе отличено Начално учебно заведение „ Христо Ботев ”, на второ място с 1243,52 кг. бе класирано Основно учебно заведение „ Райна Княгиня ”, а Средно учебно заведение „ Константин Величков ” се подреди на трето място. Останалите учебни заведения, които се включиха в акцията, получиха почетни грамоти за интензивно присъединяване.
 hartiena_voina_kampania  hartiena_voina_kampania_2  hartiena_voina_kampania_4
С оглед на положителните резултати от акцията уредниците имат желание тя да се трансформира в годишна самодейност, която да уголемява от ден на ден обсега си и да въвлича от ден на ден хора, които посредством дейностите си да допринесат за понижаване на отпадъците и запазване на околната среда.

Проведената акция бе част от провеждането на „ Европейската седмица за понижаване на отпадъците, чиято цел е да насърчи осъществяването на действия за повишение на осведомеността по отношение на устойчивото потребление на ресурсите и ръководство на отпадъците.

За производството на един звук вестникарска хартия, е нужна дървесината на 24 дървета. Ако вместо да изхвърляме вестниците, които четем, ги слагаме в контейнера за разделно събиране, спасяваме от отрязване доста дървета, икономисваме големи количества вода, нужни за производството на първична хартия и понижаваме замърсяването на въздуха с 73%, приканват специалистите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР