Успехите на Мароко на Световното в Катар съвсем не са

...
Успехите на Мароко на Световното в Катар съвсем не са
Коментари Харесай

Успехите на Мароко на Световното в Катар съвсем не са случайни

Успехите на Мароко на Световното в Катар напълно не са инцидентни. Северноафриканското кралство залага от години на своя футболна тактика, която се е трансформирала във значима част от вътрешната и външната му политика.

Не единствено в Рабат хората ликуват поради постигнатото от тима на " атласките лъвове " в Катар. Цяла Африка възприе триумфа на мароканските футболисти като собствен.

За първи път път тим от континента доближава до такава фаза на шампионата, като впечатли света със солидна отбрана и деликатно създадена тактичност - две качества, приписвани нормално на европейски и южноамерикански отбори.

Амбиции с покритие, изключително през последните години. Създадената през 2009-та Академия " Мохамед VI " дава мощен подтик на мароканския футбол, който по това време е в застой. Ремонтират се игрища, построява се съвременна спортна инфраструктура. За десетина години в елитната школа израстват млади футболни гении, които към този момент играят в разнообразни европейски страни. Вътрешното състезание става по-атрактивно. Мароканската федерация по футбол си сътрудничи с доста страни от континента за създаване на игрища, образование на фрагменти и определяне на по-тесни стопански връзки, които минават през футболните терени.

Дори младите пандизчии получават късмет да играят в свое африканско състезание. Тренира се и в лагерите за мигранти в Казабланка. Мачовете са терапия срещу бедността, безизходицата, неналичието на вероятност. Мароко печели все по-силни позиции отпред на африканския футбол. Прави го целеустремено и методично. Кралството не съумя да се пребори за домакинство на идващия Мондиал през 2026-а. Но към този момент кандидатства за страна хазаин през 2030 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР