Успехът, така желан от мнозина, за съжаление не идва при

...
Успехът, така желан от мнозина, за съжаление не идва при
Коментари Харесай

10 популярни личности, мизерствали преди да станат известни

Успехът, по този начин мечтан от мнозина, за жалост не идва при всеки, а единствено при най-надарените и най-борбените от нас. Освен това и другите хората по света нямат шанса за еднакъв старт. Например за по-голямата част от децата в Индия съществува минимална опция да се измъкнат от мизерията, в която живеят.

Според неправителствени организации минимум 7.4 милиона деца там, на възраст сред 5 и 17 години, работят. Като към 1.3 милиона от тях пък се трудят при рискови условия. Минималната възраст за работа в Индия е 14 години, само че множеството фамилии го подценяват и дават децата си за служащи още в невръстна възраст.

За да имат новите генерации по-добър късмет за триумф и старт в живота, в 30 страни по света работят организации, сътрудници в международната мрежа Teach For All. Тяхната цел е достъп на всички деца до качествено обучение. У нас въпросът също е на дневен ред – просветителната ни система не дава равни благоприятни условия за развиване на всяко дете.

Именно това е и задачата, по която работи акцията “Заедно в час “, част от Teach For All. Тя се реализира в България по самодейност и с финансовата поддръжка фондация “Америка за България “.

А ето историите на 10 известни персони, които са били подложени на неприятни условия на живот преди да станат съумели звезди. Днес световноизвестни, при започване на кариерата им, на множеството от тях им се е налагало да спят на автобусни спирки, метростанции или приюти за бездомни.

1. Даниел Крейг

A post shared by James Bond 007 (@007)

Даниел Крейг не постоянно е бил сътрудник 007. За преследва фантазията си да стане артист, той напуща родния Честър на 16 години. В началото му се постанова да преспива на пейки из парковете на Лондон.

2. Стив Джобс

A post shared by Steven Paul Jobs ®️ (@stevejobsok)

Преди да реализира софтуерна гражданска война със своите артикули Apple, на починалия Стив Джобс като студент му се налагало да спи на пода в квартирите на другари, тъй като не е имал стая в общежитие и е нямало къде да отиде.

3. Джим Кери

A post shared by Jim Carrey (@jimcarrey__)

Комикът Джим Кери израства в любящо фамилно обграждане, само че с доста ограничения и компликации. Те живеели в каравана и нямали даже тв приемник. По-късно, когато е на 17 година той отпътува за Лос Анджелис, с цел да търси развиване, а родителите му го изпращат със 150 $. Пристигайки в града на ангелите, Джим спи в подслон за бездомни към година.

4. Холи Бери

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Една от най-популярните актриси в света, Холи Бери е била бездомна и живее в подслон за към година, преди да получи роля в сериала „ Живи кукли “. Това се случва, когато тя е на 21 години, след преместването ѝ от Кливланд, където е родена, в Ню Йорк през 1989 година Парите, с които разполага тогава, не стигат да си наеме даже и жалка стая.

5. Кели Кларксън

A post shared by Kelly Clarkson (@kellyclarkson)

След като пожар унищожава жилището, в който живее, Кели Кларксън е принудена да живее в колата си, преди да се трансформира в звезда на „ American Idol “ през 2002 година

6. Lil’ Kim

A post shared by Lil’ Kim (@lilkimthequeenbee)

Като тийнейджърка рап звездата Lil’ Kim е изгонена от вкъщи си от татко си. Всичко се трансформира, когато тя се среща с починали към този момент The Notorius BIG и става негова държанка.

7. Дженифър Лопес

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Преди да стане международна известна звезда и преди да пробие в танците, JLo напуща колежа и дома си, с цел да реализира фантазиите си. В началото и се постанова да спи на диван в едно студио за танци.

8. Силвестър Сталон

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Преди да бъде Рамбо и Роки, на Силвестър Сталоун му се постанова към 9 месеца да спи на автобусни спирки из Лос Аджелис. Именно там се среща с изпаднал боксьор, който му описа историята си, която след това се трансформира във кино лентата за Роки Балбоа.

9. Чарли Чаплин

A post shared by Charlie Chaplin (@charliechaplinofficial)

Великият Чарли Чаплин също минава през доста тежък интервал в живота си. Още от 7-годишен работи във фабрика, а 14 остава на улицата, откакто татко му умира от цироза, а майка му е изпратена в психиатрична болница. Малкият Чарлс се скита и спи по улиците на Лондон, до момента в който не получава първата си роля в дребен спектакъл и стартира да спи там. Филмът „ Хлапето “ е значително автобиографичен и е отдаден на тази част от живота му.

10. Мартин Шийн

A post shared by Charlie Sheen (@charliesheen)

Когато е при започване на кариера си, Мартин Шийн преспива в нюйоркското метро. Причина за това не била безпаричието, а рожденото му име – Рамон Антонио Герардо Естевес. Когато си търсел квартира чартърен, постоянно му отказвали поради името. Това била и повода за отхвърли за доста функции. Така той взема решение да употребява псевдонима Мартин Шийн и всичко се трансформира. До ден сегашен обаче в документите му за идентичност написа: Рамон Антонио Герардо Естевес.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР