Успехът не идва случайно. Той се постига, когато преодолееш себе

...
Успехът не идва случайно. Той се постига, когато преодолееш себе
Коментари Харесай

11 успешни жени и мотивиращите истории, които стоят зад сбъднатите им мечти

Успехът не идва инцидентно. Той се реализира, когато преодолееш себе си, имаш цели и работиш неуморно за сбъдването им.

През последните няколко десетилетия известни дами по света се отдадоха на фантазиите си и тяхното осъществяване. А резултатът не закъсня.

Те са взели себе си в ръце, справили са се със стандартите, с несправедливостта, със сексизма, с омаловажаването на нежния пол, и са се трансформирали в знаци на сполучливата, удивителна, шеметна жена.

Днес ще ви разкажем за 11 такива дами и техните най-големи провокации, преди да реализират огромния си триумф и да се трансфорат в позитивни образци в кариерните им сфери.

Всяка от тях се е лишила от нещо в името на просперитета - едни са се лишили от здравословен метод на живот, други от грижата за децата си, трети от сън и заслужена отмора...

Опра Уинфри: тя е ръководител и изпълнителен шеф на своята лична корпорация Oprah Winfrey Network. Богатството ѝ е оценено на 2,9 билиона $. По пътя си към върха, Опра претърпява доста падения, само че не се отхвърля от задачите си. За Опра думата "неуспех " не съществува. В нейната житейска философия е заложено вярването, че всеки неуспех в действителност е стъпка напред, тъй като носи опит, мъдрост и най-много те тегли в вярната за теб професионална и персонална посока.

Джоан Роулинг: през днешния ден тя е една от най-известните писателки в света, създател на поредицата книги за Хари Потър и благосъстояние на стойност 1,2 билиона $. Но преди да стигне до този миг, 12 разнообразни издателства са отказали ръкописа за английския вълшебник. Едва 13-тото се съгласява да издаде и популяризира книгата, а първият хонорар на Роулинг за нея е в действителност най-малък. Освен това Джоан написа книгата, преживявайки своята меланхолия след травматичен бракоразвод и мисълта, че е самотна майка.

Люсил Бол: тя е първата жена, която е била отпред на ръководството на телевизионно студио. Богатството ѝ се е равнявало на 40 милиона $. Преди обаче да се трансформира в холивудска звезда, Люсил е била считана за треторазрядна посредствена актриса. След това обаче се трансформира в една от най-обичаните и авторитетни фигури в Холивуд, а също по този начин и една от звездите с най-дългогодишна кариера, притежател на 4 награди "Еми " и на други влиятелни оценки във филмовата промишленост.

Шерил Сандбърг: тя е основен действен шеф на Facebook, създател и деятел, създател на своя лична фондация, а благосъстоянието ѝ се равнява на 1,6 билиона $. Шерил е от дамите, които имат вяра, че персоналният контакт със чиновниците и разбирането на потребностите и упованията им, е доста по-голям от менажирането посредством графици и имейли. Тя самата, въпреки да е човек на технологиите и да работи в онлайн бизнеса, написа на ръка в бележник своите професионални проекти и персонални задания за деня.

Доли Партън: певица, текстописец, бизнесдама, чието благосъстояние е 500 милиона $. Доли изяснява триумфите си по този начин: "Аз подкрепям съзнанието си положително настроено. Пиша на лист хартия задачите си, пресъздавам ги в мозъка си, по какъв начин се реализират, изживявам страстта, която бих изпитвала, когато се случат. Опитвам се да се усещам тъкмо по този начин, както бих се чувствала, когато към този момент съм постигнала това, което желая ".

Симон Билс: 4-кратен олимпийски златен медалист в дисциплината спортна гимнастика. Натрупала е положение от 2,5 милиона $. Макар да е единствено на 20 години, един от методите, по които Симон сбъдва фантазиите си е следният - при започване на всяка нова календарна година, тя написа задачите, които желае да реализира в идващите 12 месеца в специфична тетрадка. А по-късно просто работи старателно, с цел да се осъществен.

Ариана Хъфингтън: създател и основен редактор на Huffington post. Финансовите ѝ активи се равняват на 50 милиона $. След като основава медийната си компания, тя единствено за две години я изкачва до върха в този отрасъл. Успехът й е главозамайващ, само че има висока цена. Работният й ден е от 18 часа, освен това седем дни в седмицата – без никаква отмора. Преумората разрушава здравето й и я довежда до цялостен срив. Оттогава Ариана наложително спи по 8 часа през нощта и когато се разсъни заран, медитира най-малко 30 минути.

Елън Дедженеръс: телевизионна водеща и актриса, положението ѝ се равнява на 75 милиона $. Тя се оправя с натоварения си график като практикува трансцедентална медитация. Тя разрешава на мозъка да се обърне надълбоко във вътрешността оттатък мисълта и да изпита източника на мисълта - чистото схващане. Това е най-тихото и умерено равнище на схващане - най-същинския Аз. В това положение на бодрост неподвижен мозъкът действа със доста по-висока кохерентност и тялото получава дълбока отмора.

Мишел Обама: някогашна първа дама на Щатите, чието персонално благосъстояние възлиза на 11,8 милиона $. Мишел постоянно е страдала, че няма задоволително опция да се занимава с двете си дъщери в името на публичната интензивност, която прави по време на президентския мандат на брачна половинка ѝ. Въпреки това не съжалява, тъй като това я е научило да цени майчинството още повече и да се отдава на 100% на децата си във времето, което прекарва с тях и фамилията си.

Бионсе Ноулс: певица, текстописец и актриса, а благосъстоянието ѝ наброява 290 милиона $. Бионсе признава, че майчинството е най-големият ѝ триумф в живота. И въпреки да е доста ангажирана и да ѝ се постанова непрекъснато да пътува по света, тя постоянно води щерка си с нея на турнетата, които провежда дружно със брачна половинка си Джей Зи. Така съумява да съчетава уравновесено сполучливата си музикална кариера и родителството по едно и също време.

Индра Нуи: изпълнителен шеф на "Пепси ", положението ѝ възлиза на 144 милиона $. Тя е от тези дами, които независимо и без непозната помощ реализират поставените цели. Преживяла е времена, когато не е можела да си разреши да си купи костюм, с цел да се яви на изявление за работа. Индра е потвърдила, че без значение от това къде си роден и какъв си, можеш да станеш образец за подражателство. Нейната рецепта за триумф е доста елементарна – неуморна работа върху поставените задания и върху себе си.

По международни статистики, едвам 17% от новоосноваващите се компании, компании и стартъпи, са основани от дами. А тези дами са доказателството, че тази статистика би трябвало да бъде смазана!

Вижте още:
6-те лесни правила, които всички сполучливи дами съблюдават Когато мъжете смачкаха дамите или "Наръчник на положителната брачна половинка " 6 неща, които сполучливата жена в никакъв случай не споделя Мъжете ги харесват умни Майката, която може да се оправи с всичко Най-успешните дами водещи в България
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР