Успехът на за 2020-та в условия на пандемия и онлайн

...
Успехът на за 2020-та в условия на пандемия и онлайн
Коментари Харесай

Студентите повишили успеха си при онлайн обучението

Успехът на за 2020-та в условия на пандемия и онлайн образование се е нараснал с към 30 стотни. Това означават от Националното посланичество на студентските препоръки у нас, представени от Българска национална телевизия.
Най-големи усложнения с онлайн образованието имат студентите в университетите с на практика извършения. Въпреки това те са съумели да изработят положителни механизми и резултатите са повече от приемливи. " Да учиш химия през екрана не е невероятно, само че че е надалеч по-трудно спор няма. Една просвета, която изисква най-малко 50% лабораторно практическа работа да я превърнем в нещо, което се прожектира на екрана. Трябваше да активизираме целия си креативен капацитет ", споделя доцент Андреана Сурлева, началник катедра " Аналитична химия " в Химикотехнологичния университет.
 Срещу 40 евро годишно: Българи приключват висшето си обучение в Австрия Срещу 40 евро годишно: Българи приключват висшето си обучение в Австрия
Само 40 евро годишно заплащат българските студенти в Австрия, която е най-желана дестинация за обучение в чужбина. Това декларират пред...
Лекциите на студентите от Химикотехнологичния и металургичен университет към този момент не са в залите, а във виртуалното пространство. " За мен беше доста стресиращо неналичието на живия контакт. Да, аз ги виждам на камерата, слушам ги, само че не мога да усетя пламъка, да видя пламъка в погледа, нито да усетя по какъв начин те реагират на това, което споделям ", добавя доцент Сурлева.
" Най-голямата неволя и болежка за студентите е тяхното, по този начин да се каже, онлайн упражнение практическо, което е снимано единствено като клипче, като филмче и със скица, а те действително не са пипвали стъклария и на практика доста малко са участвали в лабораториите ", споделя доцент доктор Антон Георгиев, катедра " Органична химия ". " Упражненията... Те просто не се състоят. Гледаме клипчета, изясняват ни, нали, само че друго е да сме в самата лаборатория, да ни покажат образно и да създадем някакви съединения, реакция, извършения като цяло ", споделя Незабравка Генова, " Химично и биохимично инженерство ".
Оказва се обаче, че триумфът на учениците по време на онлайн образованието се е повишил, макар компликациите. Успехът за студентите през 2020 година се е повишил с близо 30 стотни. " В момента през 2020 приказваме за 5,70 близо триумф, а през 2019 е бил 5,40. Това което желая да кажа, че точно в онлайн среда триумфът се е вдигнал ", споделя Даниел Парушев, ръководител на НПСС. Днес в празната зала преподавателите си пожелават единствено едно: " Да я видя цялостна със студенти, да шумят тука, да мога да вляза и да кажа " Колеги, запазете тишина. Лекцията стартира ", споделя доцент Сурлева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР