Успехът на нашата двойка е не толкова в това кой

...
Успехът на нашата двойка е не толкова в това кой
Коментари Харесай

Илияна Йотова:Президентската институция ще продължи да отстоява принципите, на които е стояла през последните пет години

Успехът на нашата двойка е не толкоз в това кой какъв политик е, а в доверието, което се построи в тези пет години, в положителната екипна работа, на това, че мога да разгадавам на поддръжката на президента и на неговия съвет. Това сподели вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ресорите на вицепрезидента - помилването, даването на българско поданство, политическо леговище, работата със сънародниците ни зад граница, са тежки. „ В последния сектор считам, че направихме доста.

Имам упорит екип в това отношение. В момента имаме постоянни връзки с български общности в целия свят. Голямото ни предпочитание е сага да създадем Българския културен институт. България има доста какво да си връща като въздействие ", съобщи Йотова.

Тя бе безапелационна, че президентската институция ще продължи да отстоява правилата, на които е стояла през последните пет години, и ще бъде сериозна, когато има за какво и когато се нарушават човешки права или ползите на българските жители. Президентската институция е самостоятелна и може да отстоява ясно и изрично мнението си, акцентира Йотова.

Тя съобщи, че няма предпочитание в президентската институция за основаване на нов политически план.

По думите й, когато от ръководещата коалиция се намерят верните решения, то тогава моделът на остарялото ръководство ще се разгради самичък по себе си.

„ Ако се ръководи почтено, транспарантно, в случай че има визия по какъв начин ще наподобява България след няколко години, остарелият модел ще си замине самичък. Ако има политическа воля за това, напълно скоро страната ще се възвърне. Надявам се да има и напредък ", съобщи Йотова. Малко по-голяма подреденост в посланията и дейностите на държавното управление предложи тя.

„ Имат своя толеранс, може би 100 дни ще имат, само че нямат 100 шанса, той е единствено един. Ако ли не, тази коалиция доста бързо ще си замине и ще би трябвало да вървим отново на избори. Трябва да създадат всичко допустимо да предложат на българите животоспасиетлни ограничения в идващите месеци ", съобщи Йотова.

В момента е значимо не всеки министър и всяка партия да дърпа чергата в своя посока, а да се вършат политиките, които събират ползите на хората. Коалицията не е единствено аритметичен общ брой и е добре, че Българска социалистическа партия е влезнала в ръководството, счита Йотова.

Тя изрази угриженост за процесите, които се случват в Българска социалистическа партия. „ Българска социалистическа партия към този момент не е онази партия, която има шансове да бъде политическата фигура номер едно ", разяснява Йотова.

Във връзка с връзките НАТО-Русия, Йотова уточни, че сегашната позиция се споделя от болшинството български жители. Черно море би трябвало да остане свободна територия, само че никакви задължения в друга посока, съобщи Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР