Успехът на Harebrained Schemes стана причина разработчикът да мине изцяло

...
Успехът на Harebrained Schemes стана причина разработчикът да мине изцяло
Коментари Харесай

Paradox Interactive придоби студиото зад Battletech

Успехът на Harebrained Schemes стана причина разработчикът да мине напълно под крилото на издателя.
Създателите на Shadowrun Returns и Battletech, Harebrained Schemes, бяха добити от Paradox Interactive. Сумата по договорката е $7.5 млн. Така, Paradox ще стане едноличен притежател на студиото.

Harebrained Schemes е компания, учредена от Джордан Уайсман, който изрази насладата си от договорката. „Мич Гителман и аз основахме Harebrained за да сътворяваме тези богати с историята си тактически игри, които по този начин обичахме и през последните седем години нашето студио беше задвижвано от пристрастеността на екипа ни и от великодушната поддръжка на нашата общественост. С разгръщане на мащаба на игрите ни и разширение на кръга на играещите игрите ни, ние почувствахме, че студиото ни има потребност да си партнира с компания, която ще обезпечи финансовата непоклатимост и маркетинговата експертиза, която да ни разреши да се фокусираме над това, което обичаме най-вече да вършим – да работим по страхотни игри и да описваме истории“, споделя той.

Harebrained Schemes ще продължи да работи като независима компания, само че към този момент ще може да се възползва от финансовата поддръжка, опита в дистрибуцията и обширната мрежа от запалянковци в стратегическите игри на Paradox, оповестиха от студиото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР