Успехът на българското председателство на Съвета на ЕС е успех

...
Успехът на българското председателство на Съвета на ЕС е успех
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Успехът на българското председателство е успех за България

 Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Снимка: Пламен Стоименов  Среща на върха ЕС-Западни Балкани. Борисов, Туск и Юнкер. Снимка: Пламен Стоименов
Успехът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е триумф за България. Имената няма да се запомнят, само че ще се запомни името на България. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на брифинг след срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

“С проблемите, които имаме с другите геополитически играчи, единството избавление на Европейски Съюз е да сме единни. И мисля, че през вчерашния ден и през днешния ден всички тук го осъзнахме”, акцентира той „ Разходката по моста на влюбените, която направиха Меркел, Макрон и Тереза Мей е много алегорична “, добави Борисов.

Ако Западните Балкани въплъщават една страна тя ще има 96 милиарда евро БВП – колкото Словакия, само че с население по-малко от Румъния – 17,7 млн. души. Обръщам се към западните медии – това ли плаши Европейски Съюз? Не е ли по-добре те да покрият всички критерии, или да оставим другите геополитически играчи да заемат позиции там, попита министър председателят.

“Благодаря на всички, които пристигнаха, както и на тримата огромни. Това е почитание към българския народ. Крайно време е всички у нас да схванат, че това е председателството на България и когато то е сполучливо и тя е сполучлива. Имахме доста добра и почтена дискусия”, добави той.

За пръв път през днешния ден видях водачите на Сърбия и Косово да си приказват толкоз откровено, сподели българският министър председател.

Той се извини на жителите на София за породените транспортни неудобства през последните дни поради организацията на срещата на върха.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР