Успехът на Атлетико Мадрид с 2:1 над Гранада осигури преднина

...
Успехът на Атлетико Мадрид с 2:1 над Гранада осигури преднина
Коментари Харесай

Симеоне: Отборът знае какво иска и не спира да се развива

Успехът на Атлетико Мадрид с 2:1 над Гранада обезпечи преднина от 8 точки пред втория Реал Мадрид и то при мач по-малко. Наставникът Диего Симеоне усеща, че отборът му се доближава към купата в Ла Лига и е очарован от своите футболисти.

“Най-важното в този дуел бяха желанието за битка и ентусиазма измежду момчетата - съобщи Чоло. - Караско тъкмо в този момент се завърна, Ермосо беше 14 дни у дома с ковид, а и Шиме Върсалко навлиза във форма. Намираме се в мощен интервал. Тимът знае какво желае и се пробва да се развива. Някои от футболистите хвърлиха доста старания този следобяд, тъй като имаха някакви проблеми.”

Треньорът обърна особено внимание на Марко Йоренте, който този път вкара първия гол, а като цяло има 7 попадения и 7 асистенции през сезона в шампионата. Младият испанец демонстрира забележителна поливалентност, откакто дойде като характерен централен полузащитник, мина през поста на нападател, а от известно време се постанова да работи като десен халф-бек при скица с трима централни бранители.

“За всеки ментор трофеите са доста значимо, само че и няма по какъв начин сърцето ти да не се извърши с наслада, като гледаш израстването на играчи като Маркос. Страхотно е да виждаш по какъв начин един футболист се оправя чудесно със задания, които до момента през кариерата си не е имал. Така се случи и с Антоан Гризман, и със Саул Нигес, и с Хуанфран. Защо се получава по този начин? Защото състезателите в никакъв случай не се отхвърлят. Само да можехте да видите по какъв начин Йоренте тренира, когато не е включен в групата. По време на заниманията забелязахме, че той доста постоянно вкарва голове и си казахме, че няма по какъв начин това момче да е полузащитник. И по-късно се осмелихме да го сложим на друга позиция”, сподели още Симеоне. Ла Лига 23 кръг, събота 13 февруари  Гранада 1:2краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР