Успехът на Arm-процесорите от M-серията на Apple изглежда е впечатлил

...
Успехът на Arm-процесорите от M-серията на Apple изглежда е впечатлил
Коментари Харесай

Microsoft стартира разработката на собствени Arm-процесори, под които ще бъде оптимизиран Windows 12

Успехът на Arm-процесорите от M-серията на Apple наподобява е впечатлил Microsoft. Съобщава се, че софтуерният колос създава свои лични Arm основани процесори, с цел да се конкурира с Apple. В допълнение, Microsoft усъвършенства идната версия на своята операционна система, известна все още като Windows 12, с цел да работи на устройства, основани на Arm-чиповете.

Разработването на лични Arm-процесори от Microsoft съответствува с идното стартиране на Windows 12, един от които ще бъде надлежно усъвършенстван и фокусиран върху потреблението на опциите на технологиите, основани на невронни мрежи. Това се потвърждава от обстоятелството, че наскоро Microsoft търсеше чиновници за създаване на процесори и еднокристални системи (SoC), ориентирани към високата продуктивност и енергийната успеваемост.

Според източника, Microsoft търси чиновник за позицията на водещ проектант за еднокристалните системи. Освен това, бяха оповестени и свободните позиции за длъжността старши инженер по верификацията на физическия дизайн, основен инженер-конструктор и други Всичко това демонстрира, че подразделението Microsoft Silicon създава Arm-процесори, само че на какъв стадий към момента са те не е известно.

Комбинацията от нови Arm-чипове с идната операционна система Windows 12 може доста да усъвършенства продуктивността и успеваемостта на устройствата на Microsoft. Очаква се софтуерната платформа да бъде пусната в края на 2024 година, като все още на стартирането към този момент ще има няколко функционалности, основани на невронни мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР