Успехът е пряко зависим от времето, което имаме. Ето защо

...
Успехът е пряко зависим от времето, което имаме. Ето защо
Коментари Харесай

Как да управляваме ефективно времето си

Успехът е директно подвластен от времето, което имаме. Ето за какво е доста значимо добре да управляваме дилемите си и да ги изпълняваме в точния момент и без да отлагаме. Това е един от главните препоръки, които дава световноизвестният бизнес преподавател и създател на бестселъри Брайън Трейси по отношение на персоналната успеваемост.

Според него, времето е най-ценният запас, с който разполагаме, тъй като всяка работа изисква точно време. Затова е значимо да отделите миг, с цел да помислите върху това по какъв начин да го разпределите вярно. “Преди мислех, че ръководството на времето е единствено бизнес термин, който се употребява като калкулатор за мениджмънта. Като нещо, което се употребява, с цел да бъдеш по-добре обезщетен. Научих обаче, че ръководството на времето не е интензивност, а умеене , към което се върти всичко в живота”, споделя още Брайън Трейси. Това е една от главните тематики, за които той написа в последния си бестселър “Изяж жабата”.
Марк Твен е споделил, че първото нещо, което сполучливият човек би трябвало да прави всяка заран, е да “изяде жабата”. Тогава може да преживее целия ден, знаейки, че това евентуално е най-лошото нещо, което може да му се случи. “Жабата” е най-голямата и значима задача - тази, която има най-голяма възможност да бъде отлагана. “Ако жабите са две, изяж по-грозната първо”, т.е. в случай че има две значими задания, сполучливият човек ще стартира с по-голямата, сложна и най-належаща.

Ако и вие задачите да бъдете сполучлив, ето няколко съвета от Брайън Трейси по какъв начин да го постигнете:
1.Дисциплина
Дисциплинирайте се да стартирате незабавно и да довършвате дилемите до край. Ключът към реализиране на положително ръководство на времето и работливост е основаването на табиет всяка заран да изпълнявате първо най-важните задания - основаването на рутината “да ядете жабата”. Практикувайте да подобрявате всяко умеене.
2. Винаги мислете върху хартия
Вземете лист хартия и записвайте всичко, което желаете да извършите. Включете всичко, даже проекти като да спортувате, да се храните здравословно, да приготвяте вечеря - всеки подробност. След това организирайте този лист, като си зададете въпроса: “Ако можех да направя единствено едно нещо от този лист, кое щеше да е?”. Задайте си този въпрос и за останалите, подреждайки по значимост целия лист. След като имате спретнат лист, стартирате с номер едно, до момента в който не бъде изпълнено - фокусирайте се единствено върху него. Когато приключите, продължете с номер две и по този начин нататък.
3. Избягвайте разсейвания, като обществени мрежи
Честата инспекция на обществените мрежи, да вземем за пример, прави избягването от “жабата” доста елементарно. Старайте се да изключите всяка ненужна разсейка.
4. Създавайте писмения лист през предходната вечер
Последната стъпка, с която да си подсигурите работливост на идващия ден, е да извършите листата от точка 2. през миналата вечер. Колкото по-добър проект съставите, толкоз по-лесно ще ви бъде да започнете да го изпълнявате, само че и да продължите. Когато записвате задачите си преди да заспите, вие си давате време да мислите за тях и да се подготвите душевен за осъществяването им.

Брайън Трейси ще организира най-известният си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София на 19 февруари 2018 година, проведен от Web&Events. В него ще включи тематиките за мотивация, личностна и бизнес успеваемост, водачество и целеполагане, а гостите ще си тръгнат с проект за деяние за година напред, направен дружно с лектора. Трейси е знаменит мотивационен специалист, преподавател и създател на голям брой книги, отдадени на мотивацията и личностното израстване. Годишно той съветва над 350 компании и води семинари с голям брой участници. Билети за семинара може да откриете тук.

Източник: https://www.briantracy.com/blog/time-management/time-management-tips/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР